3 e persbericht van donderdag 14 juli 2005

Eindhoven 14-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrachtauto in brand op A2

Donderdagmiddag rond 17.05 uur is op de A2, ter hoogte van Industrieterrein de Hurk, de cabine van een vrachtauto met oplegger uitgebrand. De chauffeur van de vrachtauto kon zijn voertuig tijdig op een vluchthaven tot stilstand brengen en uitstappen. Hij bleef ongedeerd. De oplegger van de vrachtauto was geladen met cosmetica. De rijbaan van de A2 richting Tilburg en s-Hertogenbosch is hierdoor enige tijd afgesloten geweest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Eindhoven: Onbekende man gewond bij ongeval

Op de Boschdijk is donderdagmiddag een nog onbekende man gewond geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Stein (LB) reed richting het Marconieplein toen de onbekende man plotseling te voet overstak. De voetganger kwam op de motorkap en de voorruit van de auto terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: A67 enige tijd afgesloten door ongeval

Donderdagavond rond 18.35 uur is de A67 bij Geldrop in beide richtingen enige tijd afgesloten geweest. Dit in verband met twee aanrijdingen. De eerste aanrijding vond plaats op de linker rijbaan, richting Eindhoven. Daar reden twee vrachtautos door nog onbekende oorzaak achter op elkaar. De Poolse chauffeur van een van de vrachtautos is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Terwijl de politie bezig was met het eerste ongeval gebeurde er op de rechter rijbaan, richting Venlo, een tweede aanrijding. Hierbij waren twee autos betrokken. Een bestuurder van een personenauto moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden en is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Snelheidscontroles

* Donderdag tussen 11.55 uur en 13.30 uur is op de Laan der 4 Heemskinderen een snelheidscontrole gehouden. Er werden 740 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 53 te hard. Toegestaan is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u.
* Op het Bogardeind zijn bij een snelheidscontrole donderdag tussen 13.25 uur en 16.30 uur 126 bekeuringen uitgeschreven. 2219 voertuigen werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Op het Bogardeind mag 50 km/u gereden worden.