Gemeente Hulst


Persbericht - 14.07.2005

Plan Perkpolder start initiatiefase

De gemeente Hulst bereidt in samenwerking met de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zeeland en het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen de gebiedsontwikkeling Perkpolder voor. Doel is een impuls voor de sociaal-economische ontwikkeling en natuurontwikkeling in de kop van Hulst. Hoofdonderdelen van de gebiedsontwikkeling zijn voor de gemeente: de aanleg van een jachthaven in de voormalige veerhaven in combinatie met het verleggen of aanpassen van de zeedijk, de bouw van permanente en recreatiewoningen en de aanleg van een golfbaan.

De gemeente Hulst is initiatiefnemer voor de realisering van de jachthaven, de woningen en de golfbaan. De afgelopen periode is voortvarend gewerkt aan de verdere voorbereidingen. Met diverse partijen is van gedachten gewisseld over mogelijke ontwikkelingssamenwerking in het project Perkpolder. Het college van burgemeester en wethouders van Hulst is gekomen tot de start van een initiatieffase voor de ontwikkeling van het plan Perkpolder.

In de openbare raadsvergadering van 14 juli 2005 maakte burgemeester J.F. Mulder bekend dat de initiatieffase wordt ingegaan met 2 partijen, zijnde AM Wonen en Rabo Vastgoed BV.

In deze initiatieffase zullen in het bijzonder de planvisie, de vormgeving van het proces en de financiële haalbaarheid verder worden uitgewerkt. De initiatieffase is voorzien in de periode van juli t/m november 2005. De kosten die tijdens deze fase worden gemaakt zijn voor eigen rekening van de deelnemende partijen. Het onderzoek in deze fase moet de bouwstenen opleveren om te komen tot een ontwikkelingsovereenkomst met alle partijen. Op basis van de op te stellen bestuursovereenkomst kunnen de publieke partijen deelnemen in deze overeenkomst.

AM Wonen en Rabo Vastgoed BV hebben tijdens de raadsvergadering van 14 juli 2005 een gezamenlijke bedrijfspresentatie verzorgd.

In bijlage: een kort bedrijfsprofiel van AM Wonen en Rabo Vastgoed BV.

Profiel AM Wonen
AM Wonen is een dochteronderneming van AM NV (voorheen Amstelland MDC), dat op Europese schaal actief is in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming (Euronext, Amsterdam), met een omzet van 1,3 miljard euro en een nettoresultaat van 66 miljoen euro in 2004, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.

Rabo Vastgoed BV
Rabo Vastgoed BV is de projectontwikkelaar van de Rabobank Groep. Als projectontwikkelaar en projectfinancier behoort Rabo Vastgoed BV met zon 200 lopende projecten (ter waarde van 4 miljard euro) in portefeuille tot de grootste woningbouwontwikkelaars van Nederland. Rabo Vastgoed BV ontwikkelt met oog voor omgeving; de plannen spelen in op lokale belangen en emoties. Met als resultaat: nieuwe plekken, zorgvuldig ingepast in bestaande structuren, welke door gebruikers en bezoekers langjarig als waardevol worden beschouwd. De visie van Rabo Vastgoed BV is dan ook helder en eenvoudig. Projectontwikkeling moet als resultaat hebben dat er locaties ontstaan waar mensen graag komen. Een omgeving waar het veilig is, een plek die interessant is om te wonen en te werken. Een omgeving waar iets te beleven valt, waar mensen zich verbonden mee voelen. Ook op langere termijn.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl