Gemeente Leeuwarden

Nieuwe woonwijk 'Sint Bonifatiuspark' stap dichterbij

Bron: Gemeente Leeuwarden (15-07-2005) Met de ondertekening van een exploitatieovereenkomst is de nieuwe woonwijk 'Sint Bonifatiuspark' een stap dichterbij. Wethouder Tom van Mourik en directeur G.J. Slokker van Slokker Vastgoed bv zetten vrijdag 15 juli op het bouwterrein - de plek van het voormalige Bonifatiushospitaal - hun handtekening onder de overeenkomst.

Na het zomerreces wordt begonnen met het strippen van de zuidvleugel; het bouwdeel van het voormalige ziekenhuis dat is blijven staan. Om vernieling door vandalisme en achteruitgang van het gebouw tegen te gaan, laat Slokker Vastgoed bv het gebouw permanent bewaken.

In het najaar gaat een projectgroep de ideeënschets van bureau Attika uitwerken in een stedenbouwkundig plan. Dan komt er ook meer duidelijkheid over de verkaveling en de woningtypen. Het terrein biedt plek aan maximaal 340 woningen. Het plan is een wijk te ontwikkelen die aansluit bij de bestaande omgeving, waarbij er op flexibele wijze kan worden gevarieerd met de diverse woningtypen.

De tuin tussen de zuidvleugel en de Valkstraat wordt zo veel mogelijk in oude luister hersteld en zal volgens de voorlopige plannen grotendeels openbaar toegankelijk worden. Waardevolle bomen zullen zo veel mogelijk worden gespaard en in het plan worden opgenomen. De plannen voorzien ook in de bouw van zogenaamde 'poortwachterswoningen' bij de hoofdentree, twee appartementengebouwen in de tuin aan de Valkstraat en een appartementencomplex aan de Dammelaan. De omwonenden worden bij de uitwerking van de plannen betrokken.