Provincie Zuid-Holland

Negatief zwemadvies zwemlocatie Het Spui in Oud-Beijerland

Voor de zwemlocatie Het Spui in Oud-Beijerland geldt een negatief zwemadvies, omdat de locatie volgens de provincie niet zonder veiligheidsrisico's is. In het Spui staat een sterke stroming. De beroepsscheepvaart komt er voorbij en in de directe omgeving van de zwemlocatie is een waterskischool gevestigd.

Recentelijk zijn(door de gemeente) drijflijnen aangelegd om te voorkomen dat zwemmers te ver van de oever en te dicht bij de vaarroute gaan zwemmen. Ondanks deze voorziening ontraadt de provincie toch te zwemmen in het Spui bij Oud-Beijerland uit veiligheidsoverwegingen. Dit betekent dat de zwemmers en waterrecreanten worden gewaarschuwd, voor de sterke stroming en de beroepsscheepvaart ter plaatse, door middel van borden bij de zwemlocatie.

De provincie zal alle aangewezen zwemlocaties in Zuid-Holland onder de loep gaan nemen en bezien of deze gehandhaafd kunnen blijven. Als de provincie van mening is dat de veiligheid en de hygiëne van zwemmers niet voldoende is gewaarborgd zal zij maatregelen nemen.

Internet en zwemwatertelefoonOp verschillende manieren kan informatie worden verkregen. Via www.zuid-holland.nl/service/zwemwater biedt de provincie naast actuele informatie ook informatie per zwemlocatie, een kaart met de 110 zwemlocaties, algemene informatie en adviezen. Een e-mail sturen met een vraag over de zwemwaterkwaliteit kan via zwemwater@pzh.nl. Antwoord volgt dan zo spoedig mogelijk. De zwemwatertelefoon (070 441 75 50) is tussen 8.30 en 16.30 uur te bellen voor vragen en het melden van gezondheidsklachten. Buiten kantooruren draait een informatiebandje.

Zwemwaterfolder 2005Een gratis zwemwaterfolder ligt onder andere bij de VVV's, gemeentehuizen en bibliotheken. De zwemwaterfolder is ook verkrijgbaar bij de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070 441 66 22.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22