Politie Gelderland-Midden

Rheden, vrouw opgelicht door nep-gemeenteambtenaar hebben staan. De vrouw heeft de 100 euro aan de man gegeven, maar daar niets meer van terug gezien.

Het slachtoffer omschreef de oplichter als volgt: een blanke man, goed Nederlands sprekend, ongeveer 1,85 meter lang, blond/rossig haar, kort golvend, tussen 35 en 40-jaar oud. Hij droeg een blauwe broek en een blauw shirt. De politie adviseert alert te zijn op dergelijke praktijken. Vraag in voorkomende gevallen een legitimatie maar laat in principe geen onbekende zomaar binnen. Bij twijfel doet men er goed aan de bedrijven of instellingen te raadplegen waarvoor men zegt te werken of, als u het helemaal niet vertrouwt, direct de politie waarschuwen (0900-8844).

---

Bemmel, beschonken Arnhemmer rijdt door na aanrijding
Publicatiedatum: 15-07-2005

Een 44-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed van alcohol. De man zou omstreeks drie uur op de Herckenrathweg in Bemmel tegen een verkeersbord bovenop een middengeleider zijn gereden. Het bord is hierbij afgebroken en de auto raakte zwaar beschadigd. Vervolgens is de man doorgereden naar een woning in Bemmel, waar hij later kon worden aangehouden. De politie kwam de verdachte op het spoor, door een oliespoor van de plek van de aanrijding tot de woning waar de man verbleef. De ademanalyse wees uit dat de man te veel gedronken had: 1,67 promille, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. De Arnhemmer is vrijdagmiddag met een proces-verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606