Gemeente Hoorn


Binnenstadsmanagment in Hoorn krijgt handen en voeten

De gemeente draagt per jaar EUR 50.000,- bij aan binnenstadsmanagement

Persbericht d.d.: 15 juli 2005

Burgemeester en Wethouders van Hoorn hebben ingestemd met het rapport Binnenstadsmanagement Hoorn 2006. Dit rapport, opgesteld door 'kwartiermaker' de heer B. Mazurel, bevat diverse voorstellen om het binnenstadsmanagement verder handen en voeten te geven. Daarnaast heeft de gemeente tot en met 2009 per jaar EUR 50.000,- toegezegd voor de uitvoering van binnenstadsmanagement. Wethouder Arthur Helling: 'Het binnenstadsmanagement is volop in beweging. We zijn al druk bezig met activiteiten zoals het oprichten van een stichting, zorgen dat de reguliere evenementen in de binnenstad gewoon doorlopen en het opstellen van een actieplan voor 2006.'

Het doel van binnenstadsmanagement is het versterken van het economisch functioneren van de binnenstad. De volgende organisaties nemen zitting in het bestuur van de stichting: Ondernemersvereniging Binnenstad, Koninklijk Horeca Nederland afdeling Hoorn, Vereniging van Eigenaren Commercieel en Onroerend Goed (VECO) en de gemeente Hoorn.

Voorstellen
Allerlei zaken worden in het rapport voorgesteld zoals over de organisatiestructuur. Een belangrijk onderdeel in deze structuur vormt de functie van bureaucoördinator. De bureaucoördinator is eerste aanspreekpunt voor het binnenstadsmanagement. Ook worden vier projectgroepen ingesteld: evenementen, productontwikkeling en promotie, markten en feestverlichting. Verder wordt in het rapport de binnenstadsbarometer genoemd. Via een landelijk platform binnenstadsmanagement neemt de gemeente hieraan deel. Met de barometer wordt het functioneren van de binnenstad gemeten, zoals op de punten diversiteit van winkelaanbod, bezoekersaantal per week en bezoek aan evenementen.

Vervolg
De komende maanden wordt doorgegaan met de voorbereidingen. Het rapport Binnenstadsmanagement Hoorn 2006 wordt in september voorgelegd aan de commissie Mens en Bedrijf. Hierna zal een bijeenkomst worden georganiseerd waar naast de presentatie van het rapport ook het bestuur van de stichting wordt voorgesteld. Per 1 januari 2006 gaat het binnenstadsmanagement formeel van start.
---