ADO Den Haag
Den Haag, vrijdag 15 juli 2005

T.a.v. de sportredactie

Tomasz Rzasa naar ADO Den Haag

Tomasz Rzasa speelt het komende seizoen voor ADO Den Haag. De 32-jarige Poolse verdediger is met de residentieclub een contract voor één jaar overeengekomen.

Het contract met de Poolse international zal de komende dagen worden ondertekend onder voorbehoud van de resultaten van de medische keuring en de toekenning van zijn tewerkstellingsvergunning. Desalniettemin zal hij maandag aanstaande met de selectie van ADO Den Haag afreizen naar het trainingskamp in Garderen.

Tomasz Rzasa debuteerde in het seizoen 1992/1993 in het Poolse betaalde voetbal voor Sokol Pniewy, waarvoor hij in totaal drie seizoenen uitkwam. Na vervolgens vijf seizoenen in de Zwitserse competitie te hebben doorgebracht (Grasshoppers, FC Lugano en BSC Young Boys), debuteerde hij in het seizoen 1997/1998 in de Nederlandse Eredivisie voor De Graafschap. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Feyenoord, waar hij in totaal vier seizoenen speelde. Na een uitstap van één seizoen naar de Joegoslavische competitie (Partizan Belgrado) keerde hij in het seizoen 2004/2005 als speler van sc Heerenveen terug in de Nederlandse Eredivisie.

In zestien seizoenen betaald voetbal speelde Rzasa 298 wedstrijden en scoorde hij 44 doelpunten. Gedurende die periode speelde hij bovendien 28 interlands met het Poolse nationale elftal (1 doelpunt).

Noot voor de redactie (