Rijn & Venen, 13.40 uur

Utrecht 17-07-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Tassendieven aangehouden

BREUKELEN Vrijdagmiddag 15 juli hield de politie twee verdachten van diefstal van een tas aan.

Omstreeks 14.30 uur meldde een 22-jarige man uit s-Gravenhage dat zijn tas en jas waren gestolen uit een boot die hij had aangelegd aan de Dannegracht. Een getuige had gezien dat twee personen in een bootje langs de boot van de 22-jarige man waren gevaren en de spullen daaruit hadden weggenomen. Dankzij een goed signalement van de getuige kon de politie het tweetal, een 27-jarige vrouw en een 32-jarige man beide uit Breukelen, aanhouden in hun bootje bij de sluis aan het Zandpad. In hun bootje lagen de tas en de jas van de aangever. Het tweetal is aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

MAARSSEN Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een snorfietser met passagier over de Rijksweg A2 zou rijden.

Omstreeks 23.50 uur zagen agenten de bestuurder, een 17-jarige jongen en zijn 20-jarige passagier en beide uit Breukelen, bij de afrit naar de Zuilense ring rijden. Zij werden staande gehouden en de bestuurder moest een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 470 ug/l in zijn lichaam had. De jongen kreeg een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

LOENEN AAN DE VECHT Vrijdagavond controleerde de politie een 33-jarige automobilist uit Vreeland op rijden onder invloed. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 445 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal is opgemaakt.

BREUKELEN In de nacht van zaterdag op zondag 17 juli hield de politie op de Stationsweg een 34-jarige automobiliste uit Nieuwegein aan voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten hadden de vrouw omstreeks 02.30 uur slingerend zien rijden en gaven haar een stopteken. Daaraan gaf zij geen gehoor. Uiteindelijk konden de agenten toch de aandacht trekken met de sirene, waarna de vrouw stopte. De blaastest op straat wees uit dat zij onder invloed was. Toen haar werd medegedeeld dat zij was aangehouden, verzette de vrouw zich hevig en moesten de agenten haar met gepast geweld boeien. In de politieauto beledigde zij de agenten diverse malen. Op het politiebureau blies de vrouw 725 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 8 uur. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed en de beledigingen is opgemaakt.

OUDEWATER Vrijdagavond 15 juli kreeg de politie de melding dat een 19-jarige automobilist uit Woerden een tuin was ingereden. Ter plaatse bleek dat de 19-jarige man had moeten uitwijken voor een tegenligger, die was doorgereden. De Woerdenaar was hierdoor een dijkje afgereden en tegen een hekwerk tot stilstand gekomen. Hij verklaarde dat een tegenligger hem met hoge snelheid tegemoet was komen rijden en door de tegenligger van de weg was afgeraakt. De 19-jarige automobilist rook naar alcohol en dus moest hij een blaastest ondergaan. Het bleek dat hij onder invloed verkeerde. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 650 ug/l in zijn lichaam had. Naast een rijverbod van 7 uur, werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vernielers aangehouden

VINKEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 juli hield de politie twee verdachten van vernieling aan.

Omstreeks 02.05 uur zagen surveillerende agenten op de Heulweg twee jongens, van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, tegen een buitenspiegel van een auto trappen. De jongens zetten het na hun vernieling op een lopen. Omdat de jongens de agenten niet hadden zien staan, renden ze vrijwel direct in hun armen. Ze zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Daar zijn hun ouders in kennis gesteld. Vermoedelijk zullen de jongens een Halt-straf moeten ondergaan.

Geweld

VINKEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een verdachte van mishandeling gaan.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat tussen twee personen een vechtpartij gaande was aan de Herenweg. Ter plaatse troffen de agenten een 16-jarige jongen uit Vianen en een 17-jarige jongen uit Mijdrecht aan die ruzie hadden. De agenten zagen dat de 16-jarige jongen de 17-jarige sloeg. De 17-jarige jongen kwam hierdoor ten val. De 16-jarige jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vier aanhoudingen bij voetbalwedstrijd

WOERDEN Zaterdag 16 juli hield de politie vier verdachten aan na onrust rondom een voetbalwedstrijd. Ook werden 68 Belgische supporters zonder kaartje opgehouden en onder politiebegeleiding huiswaarts gezonden.

Omstreeks 14.00 uur arriveerde een groep Belgische supporters die geen kaartjes had voor de voetbalwedstrijd. Ongeveer 50 van deze supporters hadden een stadionverbod in België. Met inzet van paarden en honden dirigeerde de politie deze groep naar de fietstunnel tussen de Vossenschanslaan en Steinhagenseweg. De groep gedroeg zich opstandig en provocerend en de politie heeft een aantal keer de wapenstok moeten hanteren om de supporters naar de gewenste plek te krijgen. Een 22-jarige Belg werd hierbij door een hond in zijn been gebeten en werd door ambulancepersoneel verzorgd. In de fietstunnel werden de supporters tijdelijk opgehouden totdat twee bussen arriveerden om hen naar een afgelegen terrein, aan de afslag bij de rijksweg A2, te brengen. Vanaf dat terrein zijn de supporters weer onder politiebegeleiding huiswaarts begeleid.

Rondom de wedstrijd was het op enkele plaatsen in Woerden eveneens onrustig. De politie heeft hier partijen die dreigden met elkaar op de vuist te gaan, weten te scheiden. Een groot aantal amokmakers leek onder invloed van alcohol te verkeren. Een 21-jarige Nieuwegeiner werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten zagen hem een 22-jarige Nieuwegeiner schoppen die op de grond lag.

Na de wedstrijd zochten zon 80 tot 100 supporters de confrontatie met elkaar in de kantine van de voetbalvereniging. Hierop is de politie met ongeveer 20 agenten, waaronder hondengeleiders, ter plaatse gegaan om de partijen wederom uit elkaar te houden.

Op het parkeerterrein werden drie aanhoudingen verricht voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en belediging. Eén man voldeed niet aan herhaaldelijke vorderingen van een hondenbegeleider en werd door de hond in zijn arm gebeten. Na medische behandeling, is hij alsnog ingesloten. Omstreeks 19.30 uur was de rust weer wedergekeerd.