Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 17 juli 2005

Diefstal uit caravan

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen omstreeks 2.00 uur schakelde een bewoner van een camping aan de Vredenburg de politie in, nadat hij bij thuiskomst had ontdekt dat er was ingebroken in zijn caravan. De dader had toegang tot de caravan verkregen, nadat hij een keukenraam had geforceerd. Uit de caravan werd een geldbedrag ontvreemd. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Rijnlaan. Aan de achterkant van de woning werd een buitendeur geforceerd. In de woning werden nog enkele deuren geforceerd. Het is nog niet duidelijk wat er precies is weggenomen, omdat een van de bewoners momenteel op vakantie is.

Autodiefstal

HOOGERHEIDE: Vrijdag werd vanaf de Groene Papegaai een zwarte Volkswagen Bora gestolen met een Duits kenteken (RE FM 2211). De auto is voorzien van grote 19 inch velgen. Op de achteruit zit een sticker met een clowngezicht met de tekst JOKER. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen en de auto internationaal als gestolen laten registreren.

Rijden onder invloed bromfiets

PUTTE: In de vroege zaterdagmorgen werd omstreeks 2.45 uur een 44-jarige inwoner van Putte op de Antwerpsestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. De man bestuurde een bromfiets en het vermoeden bestond dat de man te veel gedronken had. Uit de ingestelde ademanalyse kwam inderdaad een uitslag van 560 ug/l ingesteld, terwijl maximaal slechts 220 ug/l is toegestaan. Er werd een rijverbod van 6 uren en ene geldboete opgelegd.

Motorrijder gewond na eenzijdige aanrijding

HOOGERHEIDE: Een 26-jarige man uit Hoogerheide is zaterdagmiddag kort na 17.00 uur met zijn motorfiets ten val gekomen en heeft daarbij een hersenschudding opgelopen. De motorrijder reed op de rijksweg A4 in de richting Goes en viel door onbekende oorzaak kort voor de afslag Hoogerheide. De man is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg. Zijn motor is rondom beschadigd.

Politie houdt twee mannen aan voor openstaande boetes

HOEVEN: Vrijdagavond stuitten politiemensen omstreeks 23.30 uur tijdens een reguliere controle aan de Sint Janstraat op een 24-jarige man uit Etten-Leur, tegen wie nog een drietal gevangenisstraffen van in totaal 28 dagen openstond. De man is ingesloten. Tegen een 27-jarige inwoner van Hoogerheide, die in dezelfde auto zat, stond eveneens nog een vordering open. Hij besloot echter het verschuldigde bedrag van 84,38 euro te voldoen, waarna hij met een kwitantie in vrijheid is gesteld.

Verdachte aangehouden voor bezit harddrugs

OUDENBOSCH: De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man uit Hoeven aangehouden, bij wie na doorzoeking 9 gripzakjes amfetamine en een gripzakje hennep werd aangetroffen. Met toestemming van de verdachte is ook in zijn woning een doorzoeking ingesteld. Hier werd echter niets gevonden. De verdachte heeft afstand gedaan van de verdovende middelen en met een AU-dagvaarding op zak weer naar huis gestuurd.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 21.30 uur een 52-jarige man uit Oudenbosch aangehouden voor huiselijk geweld. De man had kort tevoren, onder de ogen van hun dochter, zijn echtgenote geslagen en bedreigd. Zijn vrouw schakelde de politie in en deed aangifte.

Politie en omwonenden vangen ontsnapte ponys

OUDENBOSCH: In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie omstreeks 1.00 uur de melding dat er verschillende ponys losliepen op de Klinkstraat. Ter plaatse waren al verschillende mensen actief om de vier ontsnapte dieren te vangen. Uiteindelijk zijn tien personen een uur bezig geweest de dieren terug in de wei te krijgen. Een onverlaat bleek het hek open te hebben gezet. Gelukkig zijn noch de dieren, noch een argeloze weggebruiker gewond geraakt door deze daad.

Autobrand

OUDENBOSCH: Zondagmorgen omstreeks 5.00 uur moesten politie en brandweer in actie komen voor een autobrand in de Ankerstraat. De auto brandde helemaal uit. Door de hitte moest de gevel van een naburig pand gekoeld worden. De brandweer kon echter niet voorkomen dat toch nog twee ruiten barstten. De politie sluit gezien het sporenpatroon niet uit dat er sprake is van brandstichting.

Politie vindt harddrugs in auto

ZEGGE: Een 20-jarige man uit Etten-Leur en een 22-jarige inwoner van Rijsbergen werden zondagmorgen omstreeks 9.00 uur aangesproken bij een benzinestation aan de Rijksweg A58 met de vraag of zij in het bezit van drugs waren. De man uit Rijsbergen overhandigde de politie een paar gram amfetamine en twee XTC-pillen. Bij doorzoeking van de auto vond de politie in een fles echter een hoeveelheid op GHB-gelijkende vloeistof. De mannen werden meegenomen naar het politiebureau en een uur later weer op vrije voeten gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

SINT WILLEBRORD: De politie heeft in de vroege zondagmorgen omstreeks 2.00 uur een 48-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man had onder het oog van een zijn kinderen van tien jaar oud zijn vrouw bedreigd en mishandeld. De politie werd ingeschakeld door een attente buurtbewoner, die het kind had horen roepen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Dronken wegpiraat bedreigt politieman

ROOSENDAAL: Vrijdagavond omstreeks 22.30 uur heeft de politie een 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Dunantstraat. De automobilist viel op door zijn rijgedrag. Zo reed hij onder het oog van de politie met hoge snelheid binnen de bebouwde kom door rood licht. en bij controle bleek hij teveel alcohol te hebben genuttigd (485 ug/l). Eenmaal aan het politiebureau weigerde hij medewerking te verlenen en bedreigde hij een politiefunctionaris. De man werd ingesloten en is zaterdag met een proces verbaal op zak weer naar huis gestuurd.

Inbraak in bedrijf

ROOSENDAAL: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Ettenseweg zijn vrijdagavond twee computers buit gemaakt. Men wist binnen te komen door met behulp van een steen een ruit in te gooien. Daarbij is de inbreker vermoedelijk gewond geraakt, want bij de kapotte ruit werd een bloedspoor aangetroffen.

Brand in auto en bootje

ROOSENDAAL: In de vroege zondagmorgen omstreeks 5.15 uur was er aan het Burgemeester Godwaldtpark werk aan de winkel voor brandweer en politie. Hier stond een auto in brand. Enkele minuten later kwam de melding dat er op korte afstand ook een stalen bootje in brand stond bij het bruggetje in het park aan de C-dijken. Beide brandden volledig uit. Door de brand in het bootje is er vervuiling van het oppervlaktewater opgetreden, vermoedelijk door olie.

Auteur: Manon Ostendorf