Politie Zeeland


---

Z-3989-2005 Aanrijding in Groede
Op de Porvincialeweg in Groede vond zaterdag om 13.20 uur een aanrijding plaats.
Een 62-jarige vrouw uit Bergen op Zoom reed op haar snorfiets over het fietspad in de richting van Nieuwvliet. Zin haalde twee voor haar rijdende personen in en ging daarna weer naar rechts. Door onbekende oorzaak ging zij vervolgens weer naar links en botste frontaal op een uit tegenovergestelde richting komende 17-jarige bromfietser uit Breskens. De vrouw is met letsel aan hoofd en benen naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend liep de bromfietser wel letsel op, maar hoefde hij niet naar het ziekenhuis. De snor- en de bromfiets raakten beschadigd.\

Z-3990-2005 Autoruit vernield
In de nacht van zaterdag op zondag werd van een personenauto op de Noteneeweg in Terneuzen de achterruit vernield.
Het schadebedrag is niet bekend.

Z-3991-2005 Rijden onder invloed
Op het Bolwerk in Sas van Gent kreeg een 39-jarige automobilist uit Wachtebeke (B) zondag om 01.00 uur een rijverbod van 4 uur omdat hij bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

Z-3992-2005 Diefstal uit hotelappartement
In een hotel in Sas van Gent werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een van de appartementen.
Er werden uit een tas een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin persoonlijke papieren en ongeveer honderd euro gestolen.

O-3993-2005 Aanhoudingen in Renesse
Op de Zeeanamoonweg werd zaterdag om 23.18 uur een 18-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel aangehouden.
Hij had tegen het rolluik van een winkelpand aan de Zoom getrapt.; Het rolluik was daarbij beschadigd. De schade aan het rolluik zal vergoed worden.

Op de Zeeanemoonweg werd zondag om 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Elim (gem. Hogeveen) aangehouden.
Hij stond tegen een taxi te trappen waardoor de auto schade opliep. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde begon op het politiebureau te schelden en probeerde een van de agenten te trappen. Hij is overgebracht naar Torentijd.

Z-3994-2005 Aanrijding in Schoondijke
Op de N61 vond zondag om 11.30 uur een aanrijding plaats.
Een 35-jarige automobilist uit Hoboken reed over de N61, komende uit de richting van IJzendijke. Hij kon niet tijdig stoppen toen een voor hem rijdende 25-jarige bestuurder uit Weert in verband met filevorming moest afremmen. Bij de aanrijding raakten allebei de auto's beschadigd.

Z-3995-2005 Rijden onder invloed
Een 46-jarige automobilist uit Bredene (B) kreeg zondag om 16.37 uur op de Kanaalweg in Retranchement een rijverbod van 1 uur omdat hij meer alcohol gedronken had dan de toegestane hoeveelheid.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland