Gilde Healthcare verkoopt belang Zwitsers biotech bedrijf...

19.07.2005 / 09:46 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Gilde investment management

Gilde Healthcare verkoopt belang in Zwitsers biotech bedrijf aan Roche

UTRECHT, The Netherlands, July 19/PRNewswire/ --
Gilde Healthcare, onderdeel van Gilde Investment Management, maakt vandaag bekend dat ze een overeenkomst heeft getekend om haar belang in het Zwitserse GlycArt Biotechnology AG te verkopen aan het farmaceutische concern Roche (SWX:ROCZ).

Roche zal EUR 152 miljoen (CHF 235 miljoen) in cash betalen in ruil voor alle uitstaande GlycArt aandelen.

Gilde Healthcare was co-lead investeerder van een internationaal syndicaat dat EUR 13,6 miljoen heeft geinvesteerd in de Series A financieringsronde van GlycArt in November 2003. Edwin de Graaf, partner bij Gilde Healthcare en non-executive Director van GlycArt: 'Het management van GlycArt heeft in een zeer korte tijd een succesvol biotechnologie bedrijf opgebouwd met een pijplijn van veelbelovende therapeutische antilichamen. Deze transactie is een goed voorbeeld van de aantrekkelijke rendementen die in de Europese biotechnologie sector gerealiseerd kunnen worden.'

GlycArt is opgericht in 2000 als een spin-off van de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) in Zürich. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling en commercialisering van een nieuwe generatie therapeutische antilichamen gebaseerd op haar gepatenteerde GlycoMAb technologie. GlycoMAb verhoogt de potentie van therapeutische antilichamen door actieve modulatie van het carbohydraat gedeelte van het antilichaam. Glycart heeft een pijplijn van producten ontwikkeld bestaand uit drie monoklonale antilichamen in preklinische ontwikkeling voor kanker.

Over Gilde Healthcare

Gilde Investment Management uit Utrecht is een internationale private equity investeerder met EUR 1,5 miljard onder beheer in vier gespecialiseerde private equity fondsen.

Gilde Healthcare richt zich op innovatieve Europese bedrijven actief in de life sciences sector en investeert in alle ontwikkelingsfasen van een startende onderneming. Gilde Healthcare opereert als (co-)lead investeerder in internationale syndicaten en heeft een gediversificeerde portefeuille opgebouwd van 12 bedrijven.

In vervolg op het huidige fonds zal Gilde een tweede healthcare fonds oprichten, Gilde Healthcare II. Dit nieuwe fonds heeft een verwachte omvang van EUR 125 miljoen en zal worden opgehaald in de loop van 2005.

Source: Gilde Investment Management