Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht 19-07-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Teveel op

WOERDEN Op maandagavond is een 29-jarige automobilist uit Harmelen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 18.20 uur zagen agenten de bestuurder rijden op de Middellandbaan. Zijn auto bleek niet te zijn verzekerd, was niet APK-gekeurd en het rijbewijs van de bestuurder was verlopen. Hij kreeg een stopteken. De agenten roken een alcohollucht waarop hij werd onderworpen aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij inderdaad teveel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 540 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt.

WILNIS In de nacht van maandag op dinsdag is een 22-jarige automobilist uit Wilnis aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.20 uur werd hij gecontroleerd op de Burgemeester Padmosweg. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in politiebureau wees 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Hij kreeg een bekeuring.

Gestolen bromfiets

WOERDEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 16-jarige jongen uit Maarsbergen aangehouden op verdenking van diefstal cq heling van een bromfiets.

Omstreeks 00.30 uur zagen agenten twee jongens een bromfiets in een stalling zetten. Toen zij de bromfiets bekeken, zagen zij dat deze niet voorzien was van een verzekeringsplaatje en geen contactslot had. De bromfiets bleek afkomstig te zijn van diefstal. Hierop werd een 16-jarige jongen uit Maarsbergen aangehouden op verdenking van diefstal cq heling. De andere jongen werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.