Stadsdeel Amsterdam Centrum

Nieuwe beleidsnota 'Grenzeloos sporten en bewegen in Amsterdam-Centrum'

Sporten is niet alleen leuk om te doen maar ook gezond. Sport brengt bovendien mensen samen. De beleidsnota "Grenzeloos sporten en bewegen in Amsterdam-Centrum" laat zien wat het Dagelijks Bestuur met het sportbeleid voor ogen heeft: elkaar beter leren kennen door samen sporten, meer bewegen en het tegengaan van overgewicht. Ook u kunt uw mening geven over de concept- beleidsnota.

Een andere betekenis van sport

Sporten is steeds minder een doel op zich. De maatschappelijke betekenis van sport is veranderd. Sportverenigingen trekken minder leden en vrijwilligers. Mensen willen zelf kiezen wanneer, met wie zij sporten en welke sportactiviteiten zij doen. Trends als vergrijzing, steeds minder bewegen en overgewicht vragen om een andere benadering van sport.

Meer aandacht voor bijzondere doelgroepen

Sport is voor iedereen belangrijk. Toch wil het Dagelijks Bestuur met de beschikbare middelen vooral aandacht schenken aan de volgende doelgroepen:

* jeugd en jongeren van 6 tot 18 jaar

* ouderen van 55 tot 74 jaar

* mensen met een chronische aandoening en (verstandelijk) gehandicapten.

Het stadsdeel als regisseur

Het Dagelijks Bestuur kan volgens de beleidsnota een andere rol vervullen als het gaat om sport. Het stadsdeel zal minder zelf sportactiviteiten uitvoeren, maar meer de rol van regisseur op zich nemen bij het opzetten van sportinitiatieven. Ook moet het stadsdeel zorgen voor goede sportaccomodaties die optimaal worden gebruikt. Eigen initatieven van bewoners van de binnenstad zijn belangrijk! Het stadsdeel kan bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van speciale projecten op sportgebied.

Reageer op de nota 'Grenzeloos sporten en bewegen in Amsterdam-Centrum'

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel wil ook van de mensen die wonen en werken in de binnenstad graag weten hoe zij denken over het nieuw voorgenomen beleid. U kunt reageren op de nota:
* Per e-mail aan mevrouw Thea de Vries, tvries@centrum.amsterdam.nl
* Schriftelijk aan het stadsdeel Amsterdam-Centrum, ter attentie van Hoofd Afdeling Sport, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam
* U kunt de beleidsnota 'Grenzeloos sporten en bewegen in Amsterdam-Centrum' downloaden (pdf-bestand, 45 Kb)
* De nota ligt ook ter inzage bij het Voorlichtingsloket op het stadhuis, open op werkdagen van 8.30 - 17 uur.
* Informatie over sportactiviteiten van het stadsdeel kunt u vinden onder het Sportprogramma 2004-2005 op deze website. Ook vindt u op deze website een overzicht van sportverenigingen en clubs

De bijlagen op deze website worden aangeboden in de vorm van Pdf-bestanden. Als u dit bestandsformaat niet kunt openen, kunt u hier Acrobat Reader downloaden. getacro.gif