Gemeente Bussum

Oplossing parkeerprobleem Meerweg

Uiterlijk 21 juli aanstaande zal worden begonnen met de aanleg van ca. 80 parkeerplaatsen bij voetbalvereniging BFC en tennisvereniging De Meent. Hiermee wordt de parkeeroverlast op de Meerweg teruggedrongen en de verkeersveiligheid gunstig beïnvloed. De aanleg sluit goed aan bij de werkzaamheden aan de sportvelden van BFC, die momenteel worden uitgevoerd.

Door de werkzaamheden aan de velden van BFC is er ruimte vrijgekomen voor extra parkeergelegenheid. De parkeercapaciteit in de directe omgeving van BFC en LTC De Meent bleek regelmatig ontoereikend. Door de aanleg van ca. 80 parkeerplaatsen ter hoogte van de kantine's van beide sportverenigingen wordt de overlast van geparkeerde auto's langs de Meerweg voor een groot deel tegengegaan. Indirect wordt ook de overlast van de Gooise Hockeyclub verminderd.

De aanleg zou oorspronkelijk, als deelproject van het project Spiegel-Noord, in een later stadium plaatsvinden. Aangezien er echter al financiële middelen zijn gereserveerd en de gelijktijdige aanleg van het parkeerterrein tijdwinst en kostenvoordeel oplevert, is door de gemeenteraad ingestemd met een vervroegde uitvoering van de werkzaamheden.

Omwonenden zijn over de werkzaamheden geïnformeerd en hebben geen bezwaren ingediend. Wel is naar aanleiding van reacties uit de woonomgeving afgesproken dat de bestaande haag op de Meerweg gehandhaafd blijft. Bovendien zal middels een bord duidelijk worden aangegeven dat het parkeerterrein bestemd is voor leden c.q. bezoekers van de voetbal- en tennisvereniging. Voorts wordt bekeken of er een stopverbod kan worden ingesteld aan de zijde van het voetbalveld, tussen de Meerweg en de kantine van BFC.

Naar verwachting is het parkeerterrein gereed in de week van 1 september aanstaande. Bij aanvang van het nieuwe voetbal- en hockeyseizoen kan er op het terrein worden geparkeerd.