Dienstenbond CNV

Succesvolle acties bij Aldipress
19-07-2005

De aanwezige werknemers van Aldipress (distributie van tijdschriften) van de vestigingen in Duiven en Amsterdam, hebben vandaag meegedaan aan een prikactie van FNV KIEM en CNV Dienstenbond. De bonden spreken dan ook van een zeer succesvolle actie. Net na het middaguur hielden werknemers en bonden poortacties en vertraagden daarmee de distributie van bladen. Aanleiding is een conflict over de CAO voor Aldipress.

Werknemers en bonden zijn boos omdat de directie in de begroting voor 2005 nauwelijks rekening houdt met stijging van de arbeidskosten. "Aldipress lijkt de uitkomst van de CAO-onderhandelingen te willen dicteren." Dit leidt er toe dat er geen schot zit in deze onderhandelingen met als knelpunten de toeslagen voor avond- en nachtwerk, een compensatie van 232,- per jaar voor het vervallen van de premiespaarregeling en premiebetaling voor prepensioen. Bonden hebben hun looneis al versoepeld door voor te stellen pas per 1 juli 2005 en niet per 1 januari jl. een verhoging van 1,25% te betalen.

Bonden gaan ervan uit dat hiermee een duidelijk signaal aan de directie is gegeven. "Als werknemers je komen melden dat ze voor het eerst in bijna 40 jaar aan een actie meedoen, moet het hoog zitten. En dat geluid vingen we vandaag vaak op."

De actie van vandaag was een eerste prikactie. Als die niet leidt tot hervatting van het CAO-overleg, volgen er stevige acties van langere duur.

Voor verder informatie: Jeroen Warnaar, bestuurder, 055 - 577 26 40 of j.warnaar@cnvdibo.nl.