Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

maandag 18 juli 2005

In nauwe samenwerking met Theater Lantaren/ Venster presenteert Rotown:

Tijdens de eerste editie van het Europa Festival is het vizier gericht op de Scandinavische landen: Noorwegen, Zweden en Denemarken, aangevuld met Finland en IJsland of terwijl: Scandinavië +.

Volledig in de stijl van de programmering van Theater Lantaren/Venster heeft het Scandinavië+ festival een multidisciplinair karakter. Er schittert veel moois in het hoge Noorden. Het programma biedt zoveel juweeltjes dat de schittering ervan bijna verblind. Ruim 70 filmtitels, meerdere premières, 22 concerten en verschillende dansvoorstellingen die zo nu en dan tenderen naar theatrale performance.

Aan Rotown de eer om te zorgen voor de muzikale verrijking op het vlak van de popmuziek. Rotown heeft een programma samengesteld waarbij zowel bekende als nieuwe namen uit de betreffende landen zicht presenteren. Van de welbekende dynamiek van 22-Pistepirkko uit Finland tot de minder bekende orchestrale-klanken van Existensminimum + Antennas uit Zweden.

do 15 sep Emmerhoff And The Melancholly Babies (Noorwegen) - 23.00 uur Sixteen Horsepower meets Led Zeppelin
za 17 sep Dadafon (Noorwegen) - 21.30 uur
Ultieme mix van soul, blues, gospel, pop, jazz en Afrikaanse ritmes ma 26 sep 22-Pistepirkko (Finland) - 21.30 uur
Psychedelische garage noice meets blues-folk
do 29 sep Existensminimum & Antennas (Zweden) - 21.30 uur Sprankelende orchestrale pop, klinkt als Spiritualized en The Polyphonic Spree

Voor meer informatie over de Scandinavië+ programmering in Rotown, check: www.rotown.nl

Als een van de hoofdprogrammaonderdelen van September in Rotterdam voelt het festival zich goed thuis bij (inmiddels) gerenommeerde Rotterdamse festivals als De Internationale keuze van de Schouwburg, de Wereld van Witte de With en het Gergiev Festival.

Check voor de volledige programmering: www.europafestival.com (vanaf begin augustus online)

Noot aan de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Manon Breumelhof // @: sjoerd@rotown.nl // Tel: 010-436 26 42

Stichting Live At Rotown // Nieuwe Binnenweg 19 // 3014 GB Rotterdam // 010-436 26 42 // www.rotown.nl


---- --