Arcadis NV

ARCADIS MET DURA VERMEER EN IMTECH IN SPOORONDERHOUD

Naast onderhoudsopdrachten richt Asset Rail richt zich ook op het implementeren van nieuwe onderhoudsmethodieken voor het spoor. Nederland heeft een van de drukste spoornetwerken van de wereld. De behoefte om zoveel mogelijk treinen op het bestaande spoor te laten rijden is groot, met behoud van de veiligheid gecombineerd met een hoge beschikbaarheid als absoluut uitgangspunt. Met nieuwe, geïntegreerde spoortechnieken is dat mogelijk. Asset Rail is ook om die reden opgericht, en zal vanuit de bestaande ervaring en kennis van de partners, geïntegreerde toepassingen aanbieden.

Volgens Rob Mooren, directeur van de Nederlandse spooractiviteiten van ARCADIS, is Asset Rail een antwoord op de verschuiving van de investeringsstromen in Nederland. De aanleg van grote infrastructurele projecten als de Betuwelijn en de HSL zijn nagenoeg afgerond. We zien van de spoorbeheerder een duidelijke vraag naar partijen die integrale oplossingen voor onderhoud en beheer kunnen leveren.

Mooren meent dat de integrale kennis die Asset Rail kan aanbieden van groot belang is. ARCADIS levert natuurlijk al decennia diensten voor het spoor. Door de gezamenlijke kennis en ervaring van Dura Vermeer, Imtech en ARCADIS kunnen we een volledig pakket aan diensten inzetten om spooronderhoud en beheer efficiënt en veilig ter hand te nemen.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur Milieu Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van ¬ 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.