KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

19-7-2005

ENDLESS SUMMER SERIES STARTSCHOT VOOR PRAKTIKA WEDSTRIJDOPLEIDING

ENDLESS SUMMER SERIES 2005 STARTSCHOT VOOR NIEUW INITIATIEF

Medemblik - Bij de afdeling Topzeilen leeft al lang het idee om een wedstrijdserie te organiseren, waarbij comiteleden
(wedstrijdorganisatie), trainer/coaches en zeilers zich gezamelijk kunnen ontwikkelen naar een hoger niveau. De aanzet werd gegeven door Jacco Koops, die bij de organisatie het voortouw nam en met het team van Topzeilen (Hessel, Jaap, Jacco, Rob, Karel, Bart, Cees en
vrijwilligers) dit evenement tot een groot succes maakte. Bart van Breemen van "opleidingen" wist Frans Bolweg te contracteren met zijn startschip Jade. Frans Bolweg heeft veel ervaring met het organiseren van wedstrijden en vervulde zijn rol als "supervisor" uitstekend. Deze ENDLESS SUMMER SERIES zullen zeker een vervolg krijgen!

Vrijdag 15 t/m zondag 17 juli was het dan zover en werden er 17 wedstrijden voor de 49-er klasse en 15 wedstrijden voor de andere klassen georganiseerd, waarbij naast enthousiasme ook kennisoverdracht naar de lerende comiteleden plaats vond. De Endless Summer Series werden afgewerkt onder ideale weersomstandigheden: warm, zon en (niet te veel) wind.

De wedstrijden werden gehouden voor de Jong Oranje leden, aangevuld met de Splash van de Jeugd Zeil Top en een aantal geinteresseerde zeilers die zich aansloten.
2005 is er bij de trainingen van de Jong Oranje zeilers taktiek en strategie als speerpunt gekozen. De Endless Summer Series op de helft van het seizoen bleken zeer geschikt om het geleerde uit de voorgaande trainingen in praktijk te brengen. De trainer / coaches (Jacco, Karel, Rick, Serge, Wil, Yannick, Stefan en Hans) concentreerden zich op dit aspect en konden zo onderling van elkaar leren en de zeilers
informeren / verbeteren op dit aspect.

Voor de 49-er zeilers was de Endless Summer Series 2005 een hoogtepunt in een lange reeks van trainingen vanaf het Internationaal
Zeilwedstrijdcentrum. Juist omdat er voor de 49-er weinig wedstrijden in Nederland worden gehouden, werd er serieus gevaren.
Het team Jeroen van Catz / Wilco Stavenuiter konden met tien
overwinningen de winst opstrijken voor het team Pim Nieuwenhuis / Mika Eid en Serge de Prie / Ferdinand van West. De gebr. Jim en Randy van Spronsen en de gebroeders Daan en Willem Schutte volgden op de vierde en vijfde positie overall.
In de andere klassen waren de uitslagen als volgt:
Laser Standaard: 1. Marc de Haas 2. Steven Krol 3. Roelof Bouwmeester Laser Radial (gemengd): 1. Peter van Aacken 2. Jorne Knegt 3. Steven le Fevre
Splash: 1. Jochem Bart Haakman voor de dames 2. Rikst Dijkstra 3. Anke Hufer
Sailshop sponsorde 50 %, waardoor er leuke waardebonnen waren te winnen door de eerste drie van het overall klassement in de diverse klassen.

Vanaf woensdag voorafgaand aan de wedsdtrijden was er een
trainingskamp voor de zeilers.
De selectie WK Optimist trainde ook, maar had geen gelegenheid om aan de wedstrijden mee te doen.