Politie Zeeland


---


O-4059-2005 Eenzijdig ongeval in Zierikzee

Dinsdagavond rond 20.00 uur vond er op de Lange Blokweg in Zierikzee een eenzijdig ongeval plaats.
Een 29-jarige automobiliste uit Koln-Humboldt (D) reed over de Lange Blokweg komende uit de richting van Zonnemaire.
De vrouw verklaarde dat ze "iets" (onbekend wat) zag waardoor ze uitweek naar links.
Ze reed met de rechterzijde van haar auto langs een verkeerspaal en botste vervolgens tegen een brievenbus, pergola en heg.
Er was alleen materiële schade.


O-4060-2005 Drie personenauto's betrokken bij kop-staartaanrijding

Dinsdagmiddag rond 17.20 uur vond er op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee een kop-staart aanrijding plaats waarbij drie personenauto's betrokken raakten.
Op de Nieuwe Koolweg werd in verband met de drukte (voor de rotonde) stapvoets gereden.
Een 42-jarige automobilist uit Leopoldsburg (B) reed stapvoets over de Nieuwe Koolweg, komende uit de richting van Haamstede.
Toen hij afremde kon de 35-jarige automobilist uit Brussel (B), die achter hem reed, niet meer op tijd tot stilstand komen.
De auto van de 42-jarige automobilist uit België schoot door de aanrijding door tegen de auto die voor hem reed, bestuurd door een 42-jarige man uit Numansdorp.
Er was alleen materiële schade.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.