Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Zomerse stadswandelingen door Geuzenveld-Slotermeer

Net als vorig jaar kunt u genieten van de bijzondere architectuur van Geuzenveld-Slotermeer; het stadsdeel organiseert wandelingen onder leiding van een gids!

Geuzenveld-Slotermeer heeft niet alleen een bijzondere stedenbouwkundige opzet, maar soms ook zeer speciale architectuur. Binnen de Westelijke Tuinsteden heeft het stadsdeel bijvoorbeeld de meeste architectonische `pareltjes'.

Bewoners kunnen door twee stadswandelingen, onder leiding van een gids, sinds vorig najaar genieten van de kwaliteiten in hun directe omgeving. Deze stadswandelingen worden wegens grote belangstelling deze zomer nogmaals georganiseerd.

Waar en wanneer?
Op woensdag 20 juli, vrijdag 22 juli, woensdag 27 juli en vrijdag 29 juli. Vertrekpunt is het Tuinstadhuis aan Plein 40-45, nr. 1. U kunt de routes, onder begeleiding van een gids, lopen om 11.00 uur en om 15.00 uur. De routes duren ruim anderhalf uur. Deelname is gratis.

De ochtendwandeling (om 11.00 uur) voert door Slotermeer. Deze tocht concentreert zich rond het Algemeen UitbreidingsPlan (AUP) van de beroemde stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren.

Bij de andere wandeling (om 15.00 uur) staat de stedelijke vernieuwing in Geuzenveld centraal.

Kwaliteiten
De wandelingen zijn vooral bedoeld voor bewoners van Geuzenveld-Slotermeer. Zij kunnen tijdens de wandeling het stadsdeel met andere ogen bekijken en een indruk krijgen van de kwaliteiten van hun woonomgeving.

Dan gaat het bijvoorbeeld om het groene karakter, de ruime opzet van het stadsdeel, de verschillende hovenbouw, de beginselen van de architectuurstroming `Het Nieuwe Bouwen' en het AUP die duidelijk terug zijn te vinden in Geuzenveld-Slotermeer.

Deelname
Vanwege het maximum van 12 deelnemers per wandeling is reserveren noodzakelijk. Dat kan tot en met de dag voorafgaand aan de wandeling van uw keuze. Belt u met de heer Van der Pol op nummer 020 889 84 82, of stuur een e-mail naar jvdpol@geuzenveld.amsterdam.nl.

Brochure
Een brochure van de wandelingen is gratis verkrijgbaar bij de Publieksbalie in het Tuinstadhuis en in de diverse Steunpunten Leefbaarheid en Veiligheid (adressen).

Verder kunt u de brochure downloaden als pdf-document; klik daarvoor op de bijlage onder dit bericht. Om een pdf-document te kunnen lezen heeft u het programma Adobe Reader nodig (download het gratis).

Bijlage(n):
boekje Stadswandeling (pdf-document)