Gemeente Ede

nummer 145/ Ede, 12 juli 2005

Mathieu Daniël Polak verzorgt Beiaardconcert

Op woensdagavond 20 juli om 19.00 uur speelt beiaardier Mathieu Daniël Polak op de Edese beiaard. Deze beiaardier heeft voor het luisterend publiek een gevarieerd programma samengesteld. Polak speelt ondermeer composities van Anton Rubinstein, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Maurice Ravel en Michel Legrand.

Het volledige programma, met toelichting, is te lezen op www.ede.nl onder de knop evenementen.

Mathieu Daniël Polak studeerde beiaard aan de Nederlands Beiaardschool in Amersfoort en is daar sinds september als docent van de amateurafdeling aangesteld. Hij behaalde verschillende prijzen op beiaardconcoursen in binnen- en buitenland. Samen met Bob Vuyk is hij beiaardier van Bunschoten-Spakenburg.

Het concert begint om 19.00 uur. Er zijn vrije zitplaatsen beschikbaar op het Oude Kerkplein. De handelingen van de beiaardier zijn te volgen via een tv-scherm op het kerkplein of - bij slecht weer - in de torenhal.

Programmaboekjes voor de concertenreeks van de zomer 2005 zijn gratis af te halen bij het Cultuurpunt in Cultura, bij de VVV en tijdens de zomeravondconcerten. Het programmaboekje is ook te vinden op internet: Download/3020_programma2005.pdf

---