Gemeente Tilburg

05368SE

Datum
13 juli 2005

Kermismaatregelen omgeving Besterd en NS-Plein Tilburg

Van woensdag 20 juli 07.00 uur tot en met woensdag 3 augustus

Van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli staat Tilburg weer in het teken van de kermis. Als omwonende brengt dat voor u plezierige maar vaak ook minder plezierige bijkomstigheden met zich mee. Hiervoor vragen wij uw begrip en medewerking. In uw omgeving wordt tijdens de kermisperiode een aantal verkeersmaatregelen getroffen. In verband met de opbouw van de kermis gaan deze maatregelen in op woensdag 20 juli om 07.00 uur. De wijzigingen gelden voor een periode van twee weken. Dus tot en met woensdag 3 augustus.

Wegafsluitingen
De volgende wegen in uw omgeving zijn afgesloten voor al het verkeer:
- Beide rijbanen NS-Plein, tussen Spoorlaan en Besterdring
- Noordzijde van het NS-Plein (parkeerterrein)
- Besterdring, vanaf NS-Plein tot het Besterdplein, uitgezonderd het stukje westelijke rijbaan tussen de Lange Nieuwstraat en de Koestraat

In verband met de afsluiting van de Besterdring wordt het verkeer, via de Veldhovenring - Groeseindstraat - Hoefstraat - Van Meterenstraat, verwezen naar de Ringbaan Oost.

Gewijzigde buslijnen
De haltes NS-Plein en Besterdplein komen tijdens de kermisperiode te vervallen. De verbinding Spoorlaan - Tilburg Noord en terug is tijdens deze periode als volgt: Lijn 5: Spoorlaan / Hart van Brabantlaan / Ceciliastraat / Waterhoefstraat / Kwaadeindstraat / Goirkestraat. Lijn 6 : De route over de Enschotsestraat naar de Besterd wordt omgeleid via de Spoorlaan / Ringbaan Oost.

Verplaatste markt
De woensdagochtendmarkt van 27 juli op het Besterdplein en omgeving wordt verplaatst naar de Hoefakkerstraat, Molenbochtstraat en Kruisstraat. Om deze markt doorgang te laten vinden verzoeken wij u de volgende straten vrij te houden van verkeer op woensdag 27 juli van 04.00 uur tot 14.30 uur:
- Hoefakkerstraat: gedeelte van Besterdplein tot Kruisstraat
- Molenbochtstraat: gedeelte van Besterdplein tot Kruisstraat
- Kruisstraat: gedeelte van Molenbochtstraat tot Hoefakkerstraat

Voor deze maatregelingen is een wegsleepregeling van toepassing.

Z.O.Z.
Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de leden van het projectteam Tilburgse Kermis van de gemeente. Dit team is bereikbaar via het telefoonnummer 013 542 94 63. Tijdens de kermisperiode is het team te bereiken in het coördinatiecentrum op de Heuvel (voor de kerk) via telefoonnummer 013 542 94 29.

Projectteam Tilburgse Kermis


---- --