Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

GEZAMENLIJKE PERSUITNODIGING VAN
MILIEUDEFENSIE EN STIChting natuur en milieu

Utrecht, 15 juli 2005

Zonnebrandcrèmes getest op schadelijke stoffen
Presentatie veiligste en slechtste zonnebrandcrèmes

Natuur en Milieu en Milieudefensie hebben TNO en de TU Delft 28 zonnebrandcrèmes laten testen op schadelijke stoffen. Zij presenteren woensdag 20 juli, op het strand van Zandvoort, de onderzoeksresultaten en maken bekend welke zonnebrandmerken het beste en welke het slechtste scoren.

Algemeen directeur van Natuur en Milieu Mirjam de Rijk zal het onderzoek toelichten. Actrice Victoria Koblenko, bekend van onder meer Goede tijden slechte tijden, reikt een prijs uit aan het beste merk en aan de beste drogisterij. Na de perspresentie starten de milieuorganisaties de publieksactie 'Zon jij gifvrij?": zonnebaders kunnen zich insmeren met de winnende zonnebrandcrème.

Zonnebrandcrèmes beschermen de huid tegen te veel UV-straling en verkleinen zo het risico op huidkanker. Een deel van de crèmes bevat echter schadelijke stoffen, die afbreuk doen aan de bescherming van de gezondheid. Er bestaan gelukkig ook goede en veilige zonnebrandcrèmes. De testresultaten bieden consumenten de mogelijkheid te kiezen voor een veilig product. De milieuorganisaties willen dat drogisterijen van hun leveranciers eisen om alleen zonnebrandcrèmes met veilige stoffen te leveren.

Perspresentatie test zonnebrandcrèmes

Datum: woensdag 20 juli

Tijd: 11.00 uur
Locatie: Zandvoort aan Zee, strandtent Take Five aan Zee (nr. 5)

Wij nodigen u hierbij graag uit voor deze perspresentatie.

Met vriendelijke groet,
mede namens,
Milieudefensie

Marijke M.A. Brunt

Routebeschrijving naar strandtent Take Five

Openbaar vervoer: Take Five aan Zee is te voet te bereiken vanaf station Zandvoort: Stationsplein oversteken, linksaf Stationsstraat in, doorlopen door Noorderstraat en Sandrinastraat, rechtsaf naar Badhuisplein, linksaf Thorbeckestraat, deze draait bij de watertoren schuin naar rechts, waar hij op de Boulevard Paulus Loot komt. Strandafgang nemen. Strandtent nummer 5 is Take Five aan Zee. Auto: De strandafgang bij de Take Five is via de Boulevard en/of de Thorbeckestraat makkelijk te bereiken.

Aanmelding van uw komst wordt op prijs gesteld.
-----------------------
mw. N. el Hannouche
Secretariaatsmedewerker Communicatie & Strategie
Natuur en Milieu
Donkerstraat 17, 3511 KB Utrecht NL
www.natuurenmilieu.nl
T: +31 (0) 30-2348285
F: +31 (0) 30-2331328


---- --