Gemeente Nuth


18-07-2005

Met wandelkaart treedt gemeente Nuth in de voetsporen van winnaars

Op woensdag 20 juli zal wethouder Leon Pansters op feestelijke wijze de wandelroutes openen en de nieuwe plattegronden met wandelroutes presenteren. Tussen 14.00 en 15.00 uur vindt de presentatie plaats op het gemeentehuis waarin filmspotjes te zien zullen zijn van de 1^e en 2^e prijswinnaar van de L1 Televisie Reclame Award 2005. Beide winnaars laten op indrukwekkende wijze bijzondere plekjes van de gemeente Nuth zien.

Betekenisvolle routes
De wandelroutes vormen een belangrijke spil in de toeristisch-recreatieve ontwikkeling in deze gemeente. Er zijn negen wandelroutes die makkelijker te volgen zijn door middel van verschillende kleuren. Met afgevaardigden van (wandel)verenigingen en andere vrijwilligers uit de gemeente Nuth zijn de wandelroutes tot stand gekomen. De routes hebben allemaal namen gerelateerd aan een gebeurtenis of bezienswaardigheid langs die betreffende route: De Kroedwösjroute; De Gröbberoute; De Droepnaasroute; De Dwergroute; De Schepenroute; De Route van de vliegende bok; De Kollebloomroute; De Zevenmijlslaarzenroute; De Route van de Reus. De toelichtingen op de namen staan in de plattegrond met wandelroutes.

Kleinood
Met de splinternieuwe kaarten gaat de wandelaar met een fraaie wegwijzer op pad. Naast de uitleg van de routes sierde Oscar Chiaradia Design & Advertising de wandelkaart met tekeningen van onder andere de vele monumenten die deze gemeente rijk is. Door de combinatie van een plattegrond met een fraai vormgegeven wandelkaart, onderscheidt deze wegwijzer zich van de vele gemeenteplattegronden die men anders gewend is. Een visitekaart voor een ondernemende en toeristische gemeente die wederom tot stand kwam door de goede samenwerking met vrijwilligers en ondernemers. Deze kaarten vallen op woensdag 20 en donderdag 21 juli bij de inwoners op de deurmat. Om een eerste glimp van dit hebbedingetje op te vangen, kan iedereen de presentatie in het gemeentehuis bijwonen.

Prominente plaatsen
Wethouder Leon Pansters laat in zijn presentatie de filmspotjes zien van de 1^e en 2^e prijswinnaar van de L1 Televisie Reclame Award 2005. De commercial "vol verwachting" van de Gulpener Bier Brouwerij is de
1^e prijswinnaar. Deze commercial werd in coproductie vervaardigd door MetWie en Mosasaurusfilm, het productiebedrijf van regisseur en producent Robin Peeters uit Stein. Voor de productie van één van deze commercials, waarin de formatie Rowwen Hèze meespeelde, werkte Peeters nauw samen met de gemeente Nuth. In deze commercial zien we twee leden van de band in de Hoofdstraat (ter hoogte van de huisnummers 5-7) in Schimmert. De 2^e prijswinnaar is reclamebureau Oscar Chiaradia Design & Advertising. Voor Canisius-Henssen (Schinnen) ontwikkelde het reclamebureau de commercial voor stroop 'Lekkere Sjroep, Lekker en Gezondj'. Beide prijswinnaars zetten de gemeente Nuth op de kaart door hun vakkennis waarmee ze bijzondere plekken wisten uit te lichten. Een uitnodiging aan iedereen om de wandelschoenen aan te trekken en de charmes van de gemeente Nuth te ontdekken.