Gemeente Hilversum

Prins Bernhardstraat woensdag 27 juli weer open

De herinrichting van de Prins Bernhardstraat gaat zijn eindfase in. Op woensdag 20 en donderdag 21 juli worden de resterende onderlagen asfalt en de toplaag aangebracht. Daarna zijn er nog vier werkdagen nodig voor afrondende werkzaamheden zoals het aanbrengen van de belijning en het slijpen van de detectielussen voor de verkeerslichten.
En als het weer bij die werkzaamheden niet tegenzit - voor het aanbrengen van asfalt en belijning is droog weer een absolute voorwaarde - wordt de Prins Bernhardstraat in de loop van woensdagmiddag 27 juli opengesteld voor het verkeer.

Avondwerk
Op de twee asfalteringsdagen, woensdag 20 en donderdag 21 juli, werkt de aannemer door tot 's avonds 24.00 uur. Dat heeft met name ook te maken met aanpassingen op de kruising van de Prins Bernhardstraat en de Schapenkamp. Daarbij moet aan twee kanten ook een stukje van de centrumring worden afgezet, wat overdag tot grote verkeersproblemen zou leiden.
Op beide avonden wordt het autoverkeer vanuit de Beatrixtunnel vanaf 18.00 uur rechtsom de centrumring op geleid via de busbaan en linksom over de afgezette voorsorteerstrook aan de linkerkant van de middengeleider. Via een doorsteekje door de middengeleider komen de auto's vervolgens in het juiste spoor.

Na de herinrichting
Als de Prins Bernhardstraat op 27 juli open gaat, ligt daar een zes meter brede rijweg voor het autoverkeer in twee richtingen met aan beide zijden een vrijliggend fietspad. Langs de weg zijn 18 vakken aangebracht, waar (betaald of met een vergunning) kan worden geparkeerd. In het plantseizoen in het najaar wordt nog een aantal bomen geplant.