Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht promotie Historische Herfst 2005

Vincent Brinkhof

De gemeente Dordrecht pakt dit najaar flink uit met een promotiecampagne die het historisch karakter en het historisch belang van Dordrecht, landelijk onder de aandacht brengt. De vele activiteiten die dit najaar worden gehouden, komen samen onder de noemer `Historische Herfst - wij maken geschiedenis'. Burgemeester R.J.G. Bandell presenteert op dinsdag 19 juli het beeldmerk van deze campagne.
Aanleiding voor de campagne is de veelheid aan historische activiteiten die dit najaar in Dordrecht worden gehouden: het welbekende Dordt Monumenteel met dit jaar als thema `Religieus Erfgoed', de activiteiten rondom de Gebroeders De Witt, zoals de tentoonstelling in het Dordrechts Museum, de overhandiging van de dubbelbiografie van de Gebroeders De Witt en de Johan de Witt-lezing in de Augustijnenkerk. Ook de opening van de permanente tentoonstelling 1572 op 't Hof en in de Statenzaal in november laat zien dat Dordrecht zich met recht een `historische stad' noemt. Naast deze grote trekkers staat er dit najaar nog veel meer op stapel. In de herfstvakantie zijn er speciale activiteiten voor kinderen, het Stadsdepot wordt officieel in gebruik genomen, het monumentale pand 't Zeepaert wordt geopend en `Het Dordt Boek' verschijnt, met objecten uit de collectie van het Stadsarchief. De VVV arrangeert speciale Stadswandelingen evenals een `historisch dagarrangement' en diverse horecagelegenheden spelen met historische menu's in op de campagne.

Begin september wordt het programmamagazine gepresenteerd dat regionaal wordt verspreid. De campagne kent verder een flyer die in twee landelijke dagbladen verspreid wordt, diverse advertenties en tv-spotjes.

Het beeldmerk van de campagne is een moderne letter H in de kleur groen die een ouderwetse roodbruine H als schaduw werpt. De dubbele H staat voor de afkorting van `Historische Herfst' en wil met de confrontatie oud en nieuw ook uitdrukken dat we in Dordrecht de geschiedenis actief willen verbinden aan het heden. Wij máken geschiedenis.

PDF icoon GDR003_HistHerfst_Instructie.pdf

Redactie
Marianne van Kalmthout
Hoofd Communicatie

telefoon (078) 639 69 00

Informatie