Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt nog steeds naar verkrachter

Nijmegen 20-07-2005 - (03)

De politie van Nijmegen zoekt nog steeds naar de dader van een verkrachting die plaats vond op dinsdag 24 mei, s avonds even na 22.00 uur, op de Burgemeester Daleslaan (voorheen Oude Mollenhutseweg) in Nijmegen. Een 32-jarige Nijmeegse was die avond aan het hardlopen. Zij liep langs het NEC stadion toen een man op een scooter haar enkele malen passeerde. Toen zij bij de militaire begraafplaats op de Burgemeester Daleslaan liep, zag zij dat de man op de scooter naar rechts ging. Daar zag zij even later de man, met zijn helm op, in de struiken staan. Toen zij passeerde liep de man op haar toe, greep haar bij de armen en trok haar de struiken in. Daar verkrachtte hij haar.

Ondanks eerdere opsporingsberichten en een oproep in het AVRO-programma "Opsporing Verzocht" heeft het onderzoek nog geen verdachte opgeleverd. Wel hebben mensen de politie gemeld dat zij een man met een soortgelijke helm hebben gezien. Daarom worden, in overleg met de Officier van Justitie bij dit bericht een compositietekening en een foto van een soortgelijke helm gevoegd.

Van de dader is het volgende signalement bekend: Compositietekening verkrachter
* Leeftijd 30 à 35 jaar oud
* Lengte ongeveer 1,75 mtr.
* Breed, gespierd postuur (fitness type)
* Negroïde uiterlijk

Hij was gekleed in:
* Een lichtblauwe spijkerbroek met een zwarte riem * Een kort zwart nylon jack met elastieke randen * Lichte sportschoenen
* Hij droeg een zwarte, bekraste integraalhelm zonder vizier. Op de achterkant van de helm was een groen hennepblad afgebeeld

Helm van de verkrachter

De scooter was zwart van kleur met grijze vlakken. Na de verkrachting is de dader weggereden in de richting van het NEC-stadion.

Uw tip

De politie zoekt eventuele getuigen en mensen die, op basis van het signalement, menen de dader te herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van team Midden-Zuid in Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844.

De politie wil in het bijzonder in contact komen met een onbekende vrouw die langs kwam fietsen op het moment dat het slachtoffer werd verkracht. Zij kan een belangrijke getuige zijn.