Politie Groningen

Persberichten woensdag 20 juli 2005

Provincie Groningen 20-07-2005 -

Hoogezand: jongens aangehouden
Aan de Abraham Kuypersingel in Hoogezand heeft de politie dinsdagnacht drie 16-jarige jongens uit Hoogezand en Kolham aangehouden. De knapen reden alle drie op een fiets en hadden een vierde fiets bij zich. Toen ze in de gaten kregen dat een politiepatrouille ze hadden opgemerkt gooiden ze de vierde fiets weg en reden verder. Kort daarop werden ze staande gehouden. Na enig aarzelen bekenden ze de fiets te hebben gestolen bij het NS station. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor aan hun ouders overgedragen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sint Annen: bekeuring voor uitrijden mest
De politie heeft dinsdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 36-jarige man uit de gemeente Ten Boer. De man reed met een tractor en een giertank over een perceel grasland aan de Bedumerweg in Sint Annen, en was bezig met het uitrijden van mest. Die mest werd niet ondergewerkt (emissiearm verwerken) op basis waarvan de man een bekeuring kreeg voor overtreding van de milieuregels.

Sappemeer: kleine hennepkwekerij in schuur
Naar aanleiding van binnengekomen tips stelde de politie dinsdagmiddag een onderzoek in naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een schuur bij een woning aan de Noordbroeksterstraat in Sappemeer. In de schuur werd inderdaad een kleine kwekerij aangetroffen. De kwekerij (132 planten) werd ontmanteld en hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de bewoner van het pand (36) is proces-verbaal opgemaakt.

Vledderveen: rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole De politie heeft dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Waterschapsweg in Vledderveen. Daar mag 50 worden gereden. Er werd van 185 voertuigen de snelheid gemeten. Twaalf bestuurders reden te hard, waarvan er twee 100 km per uur reden. Van deze beide automobilisten, een 53-jarige man uit 1e Exloërmond en een 41-jarige man uit Sellingen is het rijbewijs direct ingevorderd. Ook tegen een 32-jarige man uit Mussel werd proces-verbaal opgemaakt. Hij overtrad de maximumsnelheid. De man reed 79 km. Bij staande houding bleek dat de auto van de man niet APK-gekeurd was. Daarnaast kon de bestuurder geen rijbewijs overleggen. Dat bleek eerder deze maand door de politie te zijn ingevorderd nadat de verdachte werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek ook nu onder invloed te verkeren en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1 promille alcohol gemeten. De verdachte is na verhoor met diverse processen-verbaal heengezonden. In overleg met de Officier van Justitie is zijn auto in beslag genomen.

Siddeburen: politie neem auto en rijbewijs in beslag na te hard rijden

Aan de Ooster Zandenweg in Siddeburen heeft de politie dinsdagmorgen het rijbewijs van een 23-jarige man uit Siddeburen ingevorderd. Aan de Ooster Zandwenweg geldt tijdelijk, in verband met werkzaamheden, een maximumsnelheid van 30 km per uur. Bij een controle werd de snelheid van de verdachte vastgesteld op 107 km per uur. Hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na overleg met de Officier van Justitie is ook de auto waarin de verdachte reed in beslag genomen.

Overige snelheidscontroles regio: dinsdag
Vlagtwedde: Weenderstraat
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 310 voertuigen, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 102 km.
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 2370 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 113 km.
Scharmer: Hoofdweg
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 330 voertuigen, aantal overtredingen: 17, hoogs gemeten snelheid: 78 km.
Appingedam: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 2573 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 101 km.
Niezijl: Rijksstraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 629 voertuigen, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 103 km.

Scheemda: onderzoek naar dood baby afgerond
De politie heeft het onderzoek naar de dood van een 4 maanden oude baby, die zondag middag overleed in de ouderlijke woning in Scheemda, afgerond. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het kindje niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Omdat een arts geen verklaring van natuurlijk overlijden kon afgeven bleek een vervolgonderzoek noodzakelijk. Dat onderzoek is nu afgerond en afgesloten.

Berichten Groningen Stad volgen