Politie Zeeland


---

O-4061-2005 Renesse nacht van dinsdag op woensdag
Op een terras aan de Hogezoom werd de tas van een 17-jarige inwoonster van Rijssen gestolen.
De tas stond op een terrasstoel en zij vergat deze mee te nemen toen ze vetrok. Later bleek de tas, met daarin een gsm, een horloge en persoonlijke papieren, verdwenen te zijn.,

Van een auto, die geparkeerd stond op de Roelandsweg, werden allebei de kentekenplaten gestolen.

In een horecabedrijf op De Zoom werd de gsm van een bezoeker gestolen.
De telefoon lag op de bar en werd in een onbewaakt ogenblik weggenomen

Op de Jan van Renesseweg werd een 19-jarige inwoner van 's-Heerenberg zonder reden door vier personen geslagen en geschopt.
Ook een vriend die in zijn gezelschap was, kreeg enkele klappen. De 19-jarige en zijn vriend hebben geen letsel opgelopen.

In totaal werden vier personen bekeurd voor het urineren op de openbare weg, belediging van de politie en baldadigheid.

W-4062-2005 Vlissingen
Op het Bellamypark werd omstreeks middernacht een 19-jarige man uit Bonn aangehouden.
Hij verkeerde onder invloed van alcohol en trapte tegen een fiets en een stapel terrasstoelen. Hij is overgebracht naar Torentijd.

Een 27-jarige Vlissinger kreeg dinsdag om 21.15 uur op het Bellamypark twee bekeuringen. Hij stond te schreeuwen naar passanten en terrasbezoekers en maakte schoppende bewegingen naar passerende auto's. Ook liep de man uit een blikje bier te drinken. Hij werd bekeurd voor overlast en alcohol op straat.

Z-4063-2005 Aanhouding in de Westerscheldetunnel
In de Westerscheldetunnel, locatie Hoek, werd woensdag om 02.10 uur een 48-jarige Rotterdammer aangehouden.
De man liep door de Westerscheldetunnel tegen de richting van het verkeer in, in de richting van Borssele. Vanwege de daardoor ontstane gevaarlijke situatie werd het verkeer door de directie van de tunnel stilgelegd. De Rotterdammer werd aangehouden en later met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Z-4064-2005 Rijden onder invloed
In de Grote Maagdenstraat in Sluis werd woensdag om 01.30 uur een 64-jarige automobilist uit Maldegem betrapt op rijden onder invloed.
De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.