Gemeente Hengelo

Voormalige bierbrouwerij uitgebrand

Vanavond rond 18.30 werd brandweer Hengelo gealarmeerd voor een brand bij de voormalige bierbrouwerij in Hengelo. Vanwege de diverse meldingen werd door de meldkamer Twente direct opgeschaald naar middelbrand. Hieruit werden vervolgens twee tankautospuiten, een hoogwerker en de Officier van Dienst van brandweer Hengelo gealarmeerd. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand uit het dak van het pand. De brandweer heeft naast de twee tankautospuiten, twee tankwagens en twee motorspuitaanhangers ingezet om de brand te bestrijden. Om 21 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het pand staat op instorten.

Omdat de brand gepaard ging met veel rookontwikkeling heeft de brandweer metingen verricht. Hieruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn gemeten in de omgeving. Wel zijn roetdeeltjes neergeslagen. De brandweer heeft omwonenden geadviseerd om deze roetdeeltjes nat te maken en in een zak te stoppen en deze vervolgens weg te gooien.

Tijdens de brand is het treinverkeer stilgelegd. Omdat de berm naast het spoor vlam vatte door vliegvuur van de brand bij de brouwerij, is brandweer Enschede gealarmeerd om deze bermbrand te blussen.

De politie Twente vermoedt dat er sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in.