Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 20 juli 2005

Nieuwe versie mg iNETServer biedt meerwaarde aan netwerk

Op de CEBIT werd het reeds aangekondigd: de 11e versie van map&guide iNETServer. Via een TCP/IP-interface stelt map&guide iNETServer aan gebruikersgroepen in een netwerk veelzijdige mapping- en routing functionaliteiten ter beschikking. Deze ontwikkelingstool omvat in de nieuwste versie de interessante uitbreiding van de 'roadmatchings-functie'. Daarmee worden GPS-coördinaten heel precies op een digitale kaart afgebeeld, waarmee locaties van voertuigen en mensen gelokaliseerd kunnen worden en afgelegde routes afgebeeld.

Map&guide iNETServer laat zich eenvoudig koppelen aan databanken en breidt de toepassingen uit met mapping- en routing faciliteiten. Of het nu gaat om geografische zoekfuncties,visualisering van adressen en locaties op een digitale kaart, routeplanning en afstandsberekening of om nauwkeurige tolberekening: map&guide iNETServer schept meerwaarde voor netwerken. Innovatief hoogtepunt in de 11e versie is de zogenaamde roadmatching-functie waarmee voertuigkenmerken en -posities met nagenoeg 100% nauwkeurigheid worden weergegeven en gevolgd. Daarmee kan, bijvoorbeeld in combinatie met de extra module map&guide fleetmanager, een goedkoop en bruikbaar instrument voor het beheer van het wagenpark worden gerealiseerd.

Voor de nieuwste versie van map&guide iNETServer is het kaartenmateriaal geactualiseerd. Zo zijn bijvoorbeeld kaarten van Athene en steden in Polen en Brazilië en Zuid-Afrika toegevoegd. Als alternatief voor de map&guide kaarten is er ook kaartmateriaal van Tele-Atlas beschikbaar.

Noot voor de pers

Meer informatie over Map&Guide en map&guide producten kunt u vinden op www.mapandguide.com en op www.ptv-ordis.com. U kunt ook contact opnemen met Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis in Breukelen (Tel: 0346- 581600 of per e-mail: dyon.van.gaans@ptv-ordis.nl), verantwoordelijk voor de verkoop van Map&Guide-producten in Nederland.

Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Theo Snijders of Jacqueline Haarman, telefoon 026-443 15 23 of per e-mail: theo.snijders@wisse-worldcom.nl of jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl.

Over Map&Guide
Map&Guide GmbH uit Karlsruhe is één van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping- en routingsoftware. Map&Guide levert standaard producten voor routeplanning; dealerzoeksystemen op internet; ASP-diensten; componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesystemen voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. In de Benelux is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis uit Breukelen -net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die door PTV-Ordis samen met de branche-organisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld werden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.