Ministerie van Justitie

Persbericht

Voorontwerp vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht beschikbaar voor consultatie (tweede tranche: beslotenheid en geschillenregeling) 20 juli 2005
Vanaf vandaag is de tweede tranche van het voorontwerp vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht beschikbaar voor consultatie. Het ambtelijk voorontwerp bestaat uit een concept-wetsvoorstel met memorie van toelichting. Het wetsvoorstel is door de minister van Justitie aangekondigd in de nota modernisering ondernemingsrecht (Kamerstukken II, 2003/04, 29 752, nr. 2).

De tweede tranche bevat de themas beslotenheid en geschillenregeling. Later in 2005 volgt nog een derde tranche waarover eveneens een consultatie zal plaatsvinden. De derde tranche zal zien op het onderwerp kapitaalbescherming en enkele overige onderwerpen. Eerder dit jaar werd de eerste tranche beschikbaar gesteld voor commentaar. Uiteindelijk worden de commentaren verwerkt en worden de drie tranches opgenomen in één wetsvoorstel dat ter advisering bij de Raad van State zal worden ingediend.

U wordt uitgenodigd om te reageren op het ambtelijk voorontwerp. U vindt de consultatiedocumenten via het aanklikken van deze link:

http://www.justitie.nl/themas/wetgeving/dossiers/bvrecht/consultatie.a sp en http://www.flexbv.ez.nl.

Commentaar dient te worden voorzien van een duidelijke motivering en zoveel mogelijk te worden ingediend in de vorm van concrete tekstvoorstellen. Reacties op het voorontwerp tweede tranche dienen uiterlijk 30 september 2005 te worden ingediend. Commentaar kunt u richten aan het volgende adres:

per e-mail: bvrecht@minjus.nl

per post: Ministerie van Justitie,
Directie Wetgeving / sector Privaatrecht, t.a.v. dhr. mr. M.J.H. Langendoen
Postbus 20301
2500 EH Den Haag