Oplichter aangehouden

De Meern-Woerden-Harmelen-Lopik 20-07-2005 - Verschillende personen zijn de afgelopen weken opgelicht door een oplichter. Na politieonderzoek kon hij dinsdag worden aangehouden.

Bij de politie zijn de afgelopen weken 9 aangiften binnengekomen over diensten die niet zijn uitgevoerd. De man kwam aan de deur en gaf aan dat hij de dakgoot kon reinigen voor 20 euro. De klanten betaalden vooraf maar vervolgens werden de dakgoten niet schoongemaakt. Diezelfde man gaf bij andere klanten ook aan dat hij een jaar lang de ramen zou wassen voor 100 euro. De man, blanke, 25/30, spits, smal gezicht, blond kort geknipt haar en tatoeage op ringvinger, waste dan een keer de ramen maar kwam daarna niet meer terug.

De politie startte een onderzoek naar deze oplichter en had het vermoeden dat meerdere mensen slachtoffer waren geworden maar nog geen aangifte hadden gedaan. Via de media werd een oproep geplaatst om toch aangifte te doen. Door deze actie kwamen nog eens 6 oplichtingszaken binnen.

Na onderzoek kwam de politie achter de identiteit en kon hierdoor op dinsdagochtend 19 juli 2005 de 19-jarige man worden aangehouden in zijn woning in Montfoort. In zijn verhoor bekende de man de 15 oplichtingszaken. De man is ingesloten voor verhoor.