Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 20-07-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Geldloper overvallen

VEENENDAAL Op dinsdagochtend is een 37-jarige vrouw uit Wekerom overvallen.

Omstreeks 09. 25 uur liep zij via de Corridor naar de Brouwerstraat. Zij wilde geld gaan storten bij de bank. Plotseling hoorde zij een bromfiets achter haar en voelde zij dat er met kracht aan haar tas werd getrokken. Ze kon de tas niet vasthouden en zag dat een bijrijder van de bromfiets haar tas had gepakt. De bestuurder en de bijrijder zijn vervolgens weggereden.

Signalement bijrijder: jongen, licht getinte huidskleur, hooguit
1.70m, tenger postuur, smal gelaat met grote neus, droeg een donker jack en een zwarte pet.

Signalement bestuurder: jongen, licht getinte huidskleur, ongeveer
1.70m, smal gezicht, tenger postuur.

De bromfiets was zilvermetallic van kleur. De achterkant was niet voorzien van een verzekeringsplaatje.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug, via: 0900-8844.

Te diep in het glaasje gekeken

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag op woensdag is een 21-jarige automobilist uit Lunteren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.45 uur werd hij gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 480 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gevaarlijk verkeersgedrag

VEENENDAAL- Op zaterdag 9 juli kreeg een automobilist een proces-verbaal voor zijn roekeloze rijgedrag. Omstreeks 17.00 uur hoorden agenten dat een zwarte Volkenwagen Golf claxonneerde naar fietsers op de Brouwersstraat. Hierna zagen en hoorden ze de 26-jarige bestuurder uit Veenendaal met piepende banden optrekken en gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man werd staande gehouden voor zijn gevaarlijke rijgedrag en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren. In het bijzonder naar het echtpaar met hun dochter en een moeder met kind op een fiets. Zij kunnen reageren via 0900-8844 bij het district Heuvelrug.