Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 20-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gewapende overval

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 juli vond op een horecagelegenheid aan de Nedereindseweg een gewapende overval plaats.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie een overvalmelding binnen van een zaak aan de Nedereindseweg. Ter plaatse bleek dat drie tot nu toe onbekende mannen een horecagelegenheid aan de Nedereindseweg waren binnen gekomen en onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen het aanwezige personeel hadden bedreigd. De medewerkers werden opgesloten en de daders vertrokken met een onbekend geldbedrag.

De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

VIANEN Dinsdagavond vond bij een pinautomaat aan de Ursulinenhof een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 45-jarige man uit Vianen stond omstreeks 22.45 uur bij een pinautomaat aan de Ursulinenhof. De man had net geld gepind en wilde weglopen bij de automaat. Plotseling stond achter de man een onbekenden man die snel het gepinde geld uit de handen van het slachtoffer griste en wegrende. De man zette nog korte tijd de achtervolging in maar kon de dader niet meer inhalen.

Het signalement van de dader luidt: man, tussen de 18 en 22 jaar oud, getinte huidskleur, stevig postuur, ongeveer 1.70 tot 1.75 mtr. lang. Opvallend was dat de man een breed hoofd had. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom,

tel.: 0900 88 44.

Rijden op gestolen bromfiets

ABCOUDE De politie heeft dinsdagmiddag een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen ter hoogte van de Raadhuislaan op een bromfiets zonder verzekeringsplaatje rijden. Op de Blomswaard kon de politie de jongen aan de kant zetten en hem controleren. Tijdens de controle bleek er niets aan de bromfiets te kloppen. Hij was niet verzekerd, had geen verlichting, geen achterrem en enorme speling op het stuur. Navraag bij de meldkamer leerde dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond.

De bromfiets was eind december 2004 in Amsterdam ontvreemd. Uiteindelijk werd ook nog eens duidelijk dat de jongen pas 15 jaar oud was en sowieso niet had mogen rijden. De 15-jarige jongen uit Amsterdam werd aangehouden en aan de politie Amsterdam overgedragen.