Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 20-07-2005

Buurman blust brand

ANNEN - Een kordaat optredende buurman heeft dinsdagmiddag aan de Ronkelskamp in Annen kunnen voorkomen dat de brand in een houtopslag zich kon uitbreiden. De man zelf werd tijdens de bluswerkzaamheden onwel en moest voor onderzoek worden overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

De brandweer heeft het karwei afgemaakt. De oorzaak van de brand is tot nu toe niet bekend. 05161903

Man mist ooievaars

EMMER COMPASCUUM - Een 30 jarige man uit Emmer Compascuum heeft bij de politie aangifte gedaan van vermissing van twee ooievaars. Hij had ze als jonge vogels gekregen en ze waren handtam. De gekortwiekte vogels zijn sinds woensdag 13 juli verdwenen.

De ringnummers zijn :DBNA-N03-042 en DBNA-N04-069. 05162018

Politie haalt quad van de weg

ASSEN - De politie heeft dinsdagmiddag bij een roodlicht controle op de Hoofdvaartsweg in Assen een quad bromfiets van de weg gehaald en voor onderzoek meegenomen naar het bureau. De 24 jarige bestuurder werd betrapt op het rijden door rood (40 euro) en ging er vandoor toen hij merkte dat de politie hem aan de kant wilde zetten. Hij werd uiteindelijk getraceerd op een adres in de wijk Baggelhuizen. Daar bleek dat de bromfiets nog was voorzien van een verzekeringsplaatje van 2004. De man mag de quad weer ophalen als hij aantoont dat de brommer verzekerd is. 05161920

Dure proefrit

NIEUW BUINEN - Een tot nu toe onbekende man heeft dinsdagmorgen bij een bedrijf in Nieuw Buinen een Zwarte VW Golf met het kenteken 88-NN-KR meegekregen voor een proefrit en die niet teruggebracht.

Volgens het achtergelaten rijbewijs zou het gaan om een 28 jarige inwoner van Driebergen. Onderzoek wees echter uit dat die man met vakantie op de Filippijnen was en dat hij bij de politie aangifte had gedaan van vermissing van zijn rijbewijs.

De politie vermoedt dat het achtergelaten rijbewijs is vervalst. 05161941

Politie houdt fietsdieven aan

ASSEN - De politie heeft dinsdagnacht op de Reest in Assen drie jongens van 15 en 16 jaar aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. Het drietal wordt verdacht van fietsdiefstal. Een bewoner van de Van der Scheerstraat meldde dat drie jongens een fiets hadden meegenomen. De eigenaar van de zwarte opoefiets is tot nu toe nog niet bekend. 06162037.

Fietser gewond bij aanrijding

HOOGERSMILDE - Een 60 jarige fietser uit Waddinxveen is dinsdagmiddag met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Hij liep verwonding op toen hij op het fietspad naast de N371 in Hoogersmilde geen voorrang kreeg van een 34 jarige automobilist uit Lekkerkerk, die vanaf de Bosweg de N371 opreed. 05161925.

Politie zoekt getuigen aanrijding

BOVENSMILDE - De politie zoekt contact met mensen die informatie hebben over een verkeersongeval waarbij de veroorzaker is weggereden zonder dat zijn identiteit kon worden vastgesteld.

Een 9 jarig meisje fietste dinsdagmorgen tussen kwart over acht en half negen over het fietspad langs de Witterweg in Bovensmilde. Daarbij werd ze rechts ingehaald door een bromfietser. Die schampte haar waardoor ze viel. Het meisje liep daarbij schaafplekken op aan haar gezicht en haar schouder.

De bromfietser bekommerde zich niet om het meisje en reed door. Hij reed op een zwarte bromfiets (geen scooter) en hij droeg een zwarte helm. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met 0900 - 8844.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot woensdagavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Ron Reinds ( 0652 - 528707) het perspiket over tot donderdagmorgen 08.00 uur