Utrecht stad, 10.55 uur

Utrecht 20-07-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Dief mobiele telefoon aangehouden

UTRECHT In de vroege ochtend van dinsdag 19 juli werd een 22-jarige man uit Utrecht beroofd van zijn mobiele telefoon. De dief werd even later door de politie aangehouden.

De 22-jarige man uit Utrecht zat om 06.00 uur met een vriendin op een bankje in het Hieronymusplantsoen. Hij had zijn mobiele telefoon even naast zich neer gelegd. Kort daarna reed een fietser vlak langs het bankje en vervolgens zag de man dat zijn mobiele telefoon was gestolen. De politie werd gealarmeerd en agenten keken op basis van het signalement uit naar de dader. Om 06.20 uur zagen agenten een 27-jarige man uit Utrecht, die aan het signalement voldeed, fietsen op de Van Sijpesteinkade. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van de gestolen mobiele telefoon. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Verdachte vluchtte dak op

UTRECHT Dinsdagochtend 19 juli, om 09.35 uur, ging de politie langs bij een woning aan de Leidseweg. Daar wilden agenten een 14-jarige jongen aanhouden in zijn woning. Hij was verdachte in een eerder gepleegde woninginbraak. Toen de jongen nog even de gelegenheid kreeg om zich aan te kleden vluchtte hij het dak van de woning op.

Ter assistentie kwamen meerdere politie-eenheden en een ladderwagen ter plaatse om de jongen van het dak te halen. De 14-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij gehoord is over de woninginbraak. In de loop van de middag mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Drie fietsendieven zijn dinsdagmiddag aangehouden, kort nadat zij op de van Egmond Kade een 59-jarige man van zijn fiets hadden beroofd.

De 59-jarige Utrechter had zijn fiets gestald op de van Egmondkade. Om 13.10 uur merkte de man dat zijn fiets werd gestolen en ging hij achter de drie verdachten aan. Toen het slachtoffer de dieven aansprak kreeg hij een klap in zijn gezicht. Toch wist hij de fiets terug te pakken. Op basis van het signalement kon de politie even later de drie verdachten aanhouden op de Amsterdamsestraatweg en de Leo XIII straat. De verdachten, 25, 27 en 28 jaar en allen uit Utrecht, zijn ingesloten op het politiebureau.

Getuigen aanranding gezocht

UTRECHT Zaterdagmiddag 16 juli werd een 72-jarige vrouw uit s Gravenhage aangerand op de Willem Dreeslaan. De politie zoekt getuigen van deze zaak.

Om 17.20 uur liep de 72-jarige vrouw over de Willem Dreeslaan, ter hoogte van de Suurhoffstraat, in de richting van de Minister Talmalaan. De vrouw droeg een rode jurk en een roze jas. Opeens werd zij in haar rug geduwd en viel zij op haar knieën. Zij werd onzedelijk betast en begon te gillen. De dader vluchtte weg in de richting van de Suurhoffstraat. Hij heeft kort donker haar en droeg een donkerblauwe trui met lange mouwen. De politie zoekt getuigen van deze aanranding. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de recherche van het politiedistrict Tolsteeg via tel. nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietser aangereden

UTRECHT Dinsdagavond raakte een 17-jarige bromfietser uit Utrecht gewond, toen hij op het Jaarbeursplein werd aangereden door een 68-jarige automobilist uit Utrecht.

De 68-jarige Utrechter kwam om 18.10 uur met zijn auto vanuit de richting van de Mineurslaan en verleende, toen hij het fietspad naast de Croeselaan kruiste, geen voorrang aan de bromfietser die van rechts kwam. De 17-jarige bromfietser liep bij zijn val een hersenschudding op.

Bromfiets botst op bestelauto

UTRECHT Dinsdagavond raakten de bestuurder en de bijrijder van een bromfiets gewond toen zij op een bestelauto reden.

Om 19.50 uur reden de 18-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 17-jarige bijrijder met de bromfiets over de Burgemeester Fockema Andrealaan. Ze kwamen uit de richting van de Abstederdijk en waren in de bocht de macht over het stuur verloren. De bromfiets botste op een geparkeerde bestelauto. Beide mannen liepen bij hun val beenletsel op en de auto raakte beschadigd.

Openlijk geweld

UTRECHT Dinsdagavond reed een 57-jarige Utrechter op zijn fiets door het Beatrixpark in de wijk Lunetten. Omstreeks 21.15 uur kwam een personenauto met hoge snelheid over het fietspad aanrijden. Toen de fietser er in het voorbijrijden wat van zei stopte de auto. De bestuurder van de auto stapte uit en sloeg de fietser in zijn gezicht, die daardoor op de grond viel. De autobestuurder wierp vervolgens ook de fiets naar het 57-jarige slachtoffer. De automobilist ging er vervolgens weer vandoor. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van het politiedistrict Tolsteeg via tel. nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Autokraker aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond is een 50-jarige verdachte van autokraak aangehouden op de Oudegracht.

Om 22.45 uur kreeg de politie de melding te gaan naar de Oudegracht. Daar bleek dat een 50-jarige verdachte uit Utrecht de ruiten van een auto had ingeslagen. Een getuige had dit gezien en samen met de eigenaar gingen ze op de verdachte af. De 61-jarige eigenaar van de auto kon de verdachte, hoewel die zich hevig verzette, in bedwang houden tot de politie ter plaatse was. De politie heeft de aangehouden verdachte meegenomen naar het bureau.