Gemeente Hulst


Persbericht - 20.07.2005

Sportverkiezing 2005

Vorig jaar werd de jaarlijkse sporthuldiging in een nieuw jasje gestoken. De sporthuldiging is omgeturnd tot sportverkiezing. Dit betekent dat elk jaar de volgende verkiezingen worden gehouden:


* Sportman

* Sportvrouw

* Sporttalent

* Sportploeg senioren

* Sportploeg junioren

* Waar Hulst trots op is

Op grond van de aanmeldingen bepaalt een commissie wie genomineerd wordt voor bovenstaande items en wie uiteindelijk de winnaar is. Net als vorig jaar is er een aanvullend programma met entertainment, muzikale begeleiding en een sportoptreden. Deze avond wordt door een gastpresentator aan elkaar gepraat.

Om in aanmerking te komen voor de huldiging 2005 dient men aan de volgende criteria te voldoen:

Individueel (senioren (vanaf 18 jaar) en junioren (6 tot 18 jaar))


* 1e, 2e en 3e plaats op een nationaal en internationaal kampioenschap

* 1e plaats op een regionaal, provinciaal en gewestelijk kampioenschap

Team (senioren (vanaf 18 jaar) en junioren (tot 18 jaar))


* 1e team van de vereniging: 1e, 2e en 3e plaats op een nationaal en internationaal kampioenschap en / of een 1e plaats op een regionaal, provinciaal en gewestelijk kampioenschap
* Hoogste categorie junioren: 1e, 2e en 3e plaats op een nationaal en internationaal kampioenschap en / of 1e plaats op een regionaal, provinciaal en gewestelijk kampioenschap

Zij, die buiten de gemeente Hulst wonen en lid zijn van een sportvereniging in Hulst, kunnen alleen in teamverband worden gehuldigd. Iemand die in de gemeente Hulst woont en lid is van een vereniging uit een andere gemeente, kan alleen voor individueel kampioenschap worden gehuldigd. Plaatselijke en clubkampioenschappen worden niet bij de huldiging betrokken.

Voor de sportverkiezingen 2005 dient de sporter of sportploeg vóór 15 september 2005 schriftelijk te worden aangemeld bij het college van burgemeester en wethouders, team Welzijn, Postbus 49 4560 AA Hulst.

Waar Hulst trots op is
Voor deze verkiezing kunnen inwoners van de gemeente Hulst worden genomineerd, los van het behalen van een kampioenschap. De genomineerde hoeft niet persé lid te zijn van een vereniging. De prijs is mede bedoeld het sporten te stimuleren.

Bij de aanmelding dient te worden vermeld:


1. de naam van de persoon of van het team en de leden daarvan die men voordraagt, alsmede het adres en de geboortedatum;
2. een duidelijke vermelding van het kampioenschap of de geleverde prestatie en de datum waarop dit plaats vond, alsmede de categorie of klasse.

Voor nadere informatie kan men terecht bij mevr. J. Cappendijk van het team Bestuursondersteuning, bereikbaar op tel. 0114-389132 en bij de heer J. van Drongelen van het team Welzijn, bereikbaar op tel. 0114-389376.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl