Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht 20-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Gelegenheid maakt de dief

AMERSFOORT/LEUSDEN/WOUDENBERG De politie waarschuwt bewoners van district Eemland zuid alert te blijven op insluipers in de woning. Tijdens warme zomerdagen laten mensen regelmatig de deuren en ramen openstaan terwijl zij afwezig zijn of niet direct zicht hebben op deze toegangen.

De politie heeft door heel het district Eemland zuid vanaf zaterdag 16 juli al weer 12 meldingen binnengekregen van insluipingen. Met name zien insluipers kans via de openstaande achterdeur of schuifpui naar binnen te komen en snel waardevolle goederen mee te nemen terwijl de bewoners in het huis aanwezig zijn. Populaire buit bij insluipingen zijn portemonnees, handtassen en mobiele telefoons. De politie adviseert om deuren en ramen altijd af te sluiten bij (korte) afwezigheid.

Snelheidscontroles

LEUSDEN - De politie heeft op dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur werden 829 automobilisten gecontroleerd. 33 Automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid van 70 km/u. Zij krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De bestuurder met de meeste haast reed 96 km/u.

HOOGLAND Op dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Bunschoterstraat. Er werden 1770 automobilisten gecontroleerd. 257 Bestuurders reden harder dan de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km/u.

Teveel op

AMERSFOORT Op dinsdagavond is een 42-jarige bromfietser uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 19.55 uur reed hij zonder helm op de Scheltussingel. Hierop werd hij staande gehouden. Agenten namen een alcohollucht waar en namen een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en werd hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 330 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van één uur en is met een bekeuring weer huiswaarts gekeerd.

Fietsendief aangehouden

WOUDENBERG / AMERONGEN Op dinsdagavond is een 47-jarige man uit Elst aangehouden voor het plegen van een fietsendiefstal.

Omstreeks 17.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man op de Geeresteinselaan in Woudenberg een fiets had gestolen en deze in een auto had geladen. Na onderzoek in de omgeving zagen agenten de man rijden op de Kerseweg in Amerongen. Hij kreeg een stopteken en in de auto werd inderdaad een fiets aangetroffen. Hij werd aangehouden en bekende de diefstal te hebben gepleegd en gaf aan de schade te vergoeden aan de eigenaar van de fiets. De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Gewond na aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdagochtend is een 28-jarige bestuurster van een snorfiets gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 07.50 uur reed de 28-jarige vrouw uit Amersfoort op haar snorfiets op de Zuidsingel, in de richting van de Schoutensteeg. Een 48-jarige automobiliste uit Amersfoort reed op de Schoutensteeg in de richting van de Zuidsingel. Beide bestuursters zagen elkaar niet met een aanrijding tot gevolg. De 28-jarige snorfietsster is met een gebroken sleutelbeen, een gekneusde knie en een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis.