Gemeente Capelle a/d IJssel

Provincie roemt Fair Play project van het Sportservicepunt

De provincie Zuid Holland heeft onlangs een boekje uitgebracht, waarin de meest succesvolle sportprojecten van de provincie Zuid-Holland als praktijkvoorbeelden zijn opgenomen. Ook het Fair Play project van het Sportservicepunt Capelle aan den IJssel is hierin opgenomen en is zelfs speciaal in het voorwoord genoemd.

Het project bestond uit een drietal onderdelen: een olympisch lespakket (gekoppeld aan de Olympische zomerspelen), een Fair Play-lespakket en een bezoek aan een wedstrijd van Feyenoord met daaraan gekoppeld een opdracht die over sportiviteit en respect ging. De doelstelling van het project was om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen kennis te laten nemen van de verschillende aspecten van sportiviteit en respect in de sport. Aan kinderen werd geleerd dat sport goed is voor de gezondheid en voor het opdoen van sociale contacten. Ook leerden de kinderen het belang en de noodzaak van regels in de sport. In totaal namen 10 van de 24 basisscholen deel aan het project.

De gemeente Capelle aan den IJssel is van mening dat sportiviteit en respect onderdelen zijn, die altijd aan het beoefenen van sport verbonden horen te zijn. Vandaar dat het Sportservicepunt het niet alleen bij dit bovengenoemde project zal laten. In alle projecten en activiteiten legt het Sportservicepunt extra nadruk op het op een sportieve en respectvolle manier beoefenen van sportactiviteiten.