Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 20 juli 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Henri Laurensrade 46, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Slotlaan 119, politiebureau uitbreiden.

Merellaan 196, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Priamsingel 269, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Trompstraat/Sibeliusweg, JongerenOntmoetingsPlaats op speelterrein plaatsen.

Reviusrondeel bij 376, JongerenOntmoetingsPlaats plaatsen.

Sint Annabaai 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Mariënwaard 19, woning uitbreiden.

Barbizonlaan, appartementgebouw (81 appartementen) bouwen.

Chopinstraat 80, woning zijgevel uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Henri Laurensrade 46, dakkapel achterzijde aanbrengen.


2. Ringspoor 115, schotelantenne plaatsen.


3. Chopinstraat 80, woning zijgevel uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 21 juli 2005, gedurende zes weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 8 juli 2005:

Bellinistraat 56, 58, 64, 66, 68 en 70, dakopbouw bouwen.

IJsselwaard 2, opbouw op garage bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 8 juli 2005:

Achter de school IJsselcollege tussen

schoolgebouw en Pelikaanweg 4 populieren. De bomen geven overlast en zijn een gevaar voor de omgeving. Een van de bomen is zelfs al omgevallen. Doordat de bomen acuut gevaar voor de omgeving vormen is de bezwaartermijn hier niet van toepassing. Herplant met 4 andere boomsoorten.

Kalundborg 9

1 cipres. De boom is een gevaar voor de omgeving.

Dubbelspoor 56 1 conifeer. De boom geeft overlast.

Door de gemeente (Uitvoering) zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 8 juli 2005:

Capelseplein tussen de Smartdealer en

s-Gravenland

1 schietwilg. De boom is ziek. Herplant met 1 iep

Nabij fietspad Papier-Korenmolen ter hoogte

van nummer 45-50 1 meidoorn en 2 elzen. De bomen zijn dood.

Wisselspoor 65
5 meidoorns. De bomen geven overlast door wortelopdruk en zijn minder vitaal. Herplant met 5 meidoorns na goede grondverbetering.

Ringspoor 160/162 3 schijnacacias. De bomen geven overlast, wortelopdruk en zijn minder vitaal. Herplant met 3 Crateagus.

Recreatiestrook nabij Narcisstraat. 1 kastanje. De boom is dood.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

EVENEMENTENVERGUNNING

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, ieder voor zover bevoegd, maken bekend dat zij een evenementenvergunning hebben verleend voor het houden van een Muziekfestival op zaterdag 13 augustus 2005 van 13.00 tot 23.30 uur op het evenemententerrein Lijstersingel.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage.

INVALIDENPARKEEERPLAATS

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 14 juli 2005 (datum besluit 8 juli 2005): kentekennummer RB-HT-32 voor de heer J.V. de Wit (bestuurder) nabij de woning aan de Merelhoven 122 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de evenementenvergunning en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.