Gemeente Hellevoetsluis


Verkoopexpositie 'Afrika in Beeld' in gemeentehuis

Tot 9 september kunt in de hal en foyer van het gemeentehuis een expositie van Zimbabwaanse beeldhouwwerken bekijken genaamd 'Afrika in Beeld'. Dinsdag 19 juli werd deze expositie officieel geopend door wethouder Koster. Ook in het Nationaal Brandweermuseum is een kleine expositie ingericht.

Samen met Friends Forever organiseert Stichting Humana deze zomer in verschillende gemeenten de verkoopexpositie `Afrika in Beeld'. Deze expositie bestaat uit een uitgebreide collectie Zimbabwaanse beeldhouwwerken van verschillende materialen en kleuren. Ook wordt de permanente collectie van Friends Forever geëxposeerd.

Friends Forever is in augustus 2004 opgericht door een groep Zimbabwaanse kunstenaars en hun vrienden. Zij organiseert verkoopexposities met als doel om meer internationale aandacht te krijgen voor de beeldhouwkunst van deze kunstenaars en om zo een breder publiek te bereiken. De netto opbrengst uit de verkoop komt ten goede aan de kunstenaars, gezondheidszorg voor de kunstenaars en hun families en de organisatie van nieuwe exposities.

De kunstenaars proberen in de beelden de relatie te laten zien tussen de zichtbare, fysieke wereld en de niet-zichtbare, spirituele wereld. Iedere steen bezit als het ware zijn eigen `spirit' die bepaalt hoe de steen gevormd gaat worden. Zoals een van de kunstenaars heeft gezegd: "To me a stone is a sculpture in waiting. I look at the stone and I'd say: "Now, there could be a lion in that stone." Then I'll try to get that lion out of the stone. All I'm thinking now is between myself and the stone. Are we fighting? Are we in good books here - or are we fighting?"

Kijk op www.humana.nl voor informatie of neem contact op met info@humana.nl.