Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-07-2005 - Persberichten District II

RUZIE
PAPENDRECHT Twee vrouwen van 21 en 24 jaar uit Papendrecht zijn dinsdagmiddag 19 juli aangehouden op het asielzoekerscentrum aan de Oostkil. De twee hadden woorden met elkaar. Er werden over en weer bedreigingen geuit en daarbij zou een van de vrouwen een mes hebben getoond. De 24-jarige toonde het mes, de 21-jarige pakte het met behulp van haar broer af. De broer liep hierbij enkele wondjes op aan zijn hand. Beiden vrouwen werden aangehouden door de politie en op het bureau nader gehoord over het incident. Daarna zijn beiden in vrijheid gesteld. Het mes is in beslag genomen.

INBRAAK
SLIEDRECHT In een bovenwoning aan de Cort van de Lindenlaan is op dinsdagmorgen 19 juli tussen 05.00 en 07.45 uur ingebroken. De bewoner van het pand lag op het moment van de inbraak te slapen. De bewoner had de buitendeur niet op het nachtslot gedaan. De dief kwam nam een dvd-speler en een scanner mee. De bewoner heeft aangifte gedaan. De technische recherche zal onderzoek naar sporen doen in de woning. De politie waarschuwt mensen hun huis goed af te sluiten voor het slapen gaan, verlaten van de woning of als men op vakantie gaat.

VERKEERSCONTROLE
LEERDAM Het Verkeers Handhavings Team heeft op dinsdag 19 juli een verkeerscontrole gehouden met staandehouding op de Schaikseweg en Tiendweg in Leerdam. De controle was van 08.30 tot 17.00 uur. Er werden 170 voertuigen gecontroleerd en 60 overtredingen geconstateerd; 53 keer voor het niet dragen van de gordel, 1 bromfiets had geen gele platen, 1 bromfiets had onterecht oranje platen, 1 automobilist had geen kentekenplaten aan de aanhangwagen, 1 keer kwamen de kentekenplaten niet overeen met de aanhangwagen, 1 apk was verlopen, 1 persoon reed zonder rijbewijs en 1 persoon zat niet handsfree te bellen.

CONTROLE OP OVERLAST
ALBLASSERDAM Tijdens een controle op overlast van de jeugd in Alblasserdam heeft de politie op dinsdag 19 juli diverse verbalen uitgeschreven. De controle was gecontroleerd op vernielingen en overlast en duurde van 15.30 tot 22.00 uur. Er werden tien procesverbalen opgemaakt; 2 keer voor het niet dragen van een helm, 1 keer voor kleven, 2 keer voor het niet gebruiken van de rijbaan, 2 keer voor het niet voeren van gele platen op een bromfiets, 1 keer voor het rijden zonder verzekering, 1 keer voor het veroorzaken van hinder en een keer kreeg een 15-jarige een proces-verbaal omdat hij op een bromfiets reed.