Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-07-2005 - Persberichten District I

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 19 juli een 33-jarige man aangehouden in een woning aan de Beekmanstraat. De man zou zijn 40-jarige vrouw na een woordenwisseling hebben bedreigd en geduwd. Hierdoor viel de vrouw waardoor ze een blauwe plek kreeg en een wondje. De man werd in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling.

HELING
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is op dinsdagavond 19 juli aangehouden op verdenking van heling. De man was al aangehouden omdat hij nog twee vonnissen open had staan. Bij fouillering van de man kwam een autoradio met cd-speler tevoorschijn. De man verklaarde de autoradio op straat te hebben gekocht. Daarop werd hij opnieuw aangehouden op verdenking van heling. Hij is in verzekering gesteld.

DRIE BEKEURINGEN
DORDRECHT Een 18-jarige jongeman uit Dordrecht heeft net na middernacht op woensdag 20 juli drie bekeuringen gekregen voor het niet voeren van een roodkleurig achterlicht, overschrijding van de constructiesnelheid en niet blijven staan bij een staandehouding. De jongeman scheurde op een bromfiets over de Galileilaan. Ter hoogte van de Minnaertweg schoot de 18-jarige een hofje in. De politie zette de achtervolging in en trof hem op de Pegasus-Ring. Bij het aanspreken rende de jongeman weg. Op de Jagerweg wist de politie de jongeman uiteindelijk aan te houden. Na verhoor werd hij heengezonden met de drie bekeuringen.

INBRAAK
DORDRECHT Uit een school aan de Spirea zijn op dinsdagavond 19 juli zeker vier computerkasten gestolen. De inbraak vond plaats tussen 23.00 en 23.15 uur. De daders hadden aan de achterkant een raam ingeslagen en konden zo naar binnen komen. Na een aantal computerkasten te hebben gepakt, zijn de dieven vermoedelijk via de nooddeur naar buiten gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

GEWOND
DORDRECHT - Een 16-jarige jongen uit Dordrecht die dinsdagmiddag 19 juli een bromfiets leende van een vriend is gewond geraakt op de Nassauweg. De jongen verloor de macht over het stuur op de kruising van de Nassauweg met de Prins Bernhardstraat. Op het verhoogde kruisingsvlak werd hij gelanceerd. Hij kwam iets verder op het wegdek terecht. De bromfiets schoof tegen een geparkeerde personenauto die daardoor deuk en deurschade opliep. De bromfiets raakte total loss. De jongen reed volgens getuigen met een hoge snelheid. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden diverse schaafwonden en een bloeduitstorting op de nier geconstateerd. De jongen bleef een nacht ter observatie in het ziekenhuis. De scooter is in beslaggenomen en zal worden onderzocht op de maximaal toegestane constructiesnelheid.

BOTSING
DORDRECHT Op de kruising Burgemeester Jaslaan/Overkampweg heeft dinsdagmiddag 19 juli een botsing tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 75-jarige man uit Dordrecht kwam vanaf de Burgemeester Jaslaan en reed in de richting van de Stevensweg. Een 75-jarige vrouw uit Dordrecht kwam op dat moment vanaf de Overkampweg en reed in de richting van de Eikenlaan. De vrouw verleende op het eerder genoemde kruispunt geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De brandweer kwam ter plaatse en knipte het voertuig van de 75-jarige vrouw open omdat de deur niet meer open ging. De vrouw werd door ambulancepersoneel onderzocht. Ze had alleen een klein wondje op de hand. De 75-jarige man die geen voorrang kreeg, kwam met de schrik vrij.