Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

20-7-2005

De voetbalclub FC Twente gaat samen met onder andere de gemeente Hengelo en VROM de Hengelose wijk Berflo Es 'adopteren'. Op 15 juli tekenden de club en de gemeente Hengelo een raamovereenkomst voor het project 'FC Twente Scoren in de wijk Berflo Es'. Door dit project worden problemen met volkshuisvesting en maatschappelijke voorzieningen in de wijk aangepakt.

FC Twente traint al jaren in Veldwijk, aan de rand van Berflo Es, wat de voetballers en wijkbewoners eigenlijk buren maakt. De club wil zich een goede buurman tonen. Samen met onder andere de gemeente zal de club bewoners van de wijk stage- en werkervaringsplaatsen aanbieden, inburgeraars begeleiden bij hun inburgeringscursus en aandacht besteden aan voeding en gezondheid. Acties zullen worden gestart om de woonomgeving te verbeteren door bijvoorbeeld de veiligheid en leefbaarheid in de wijk te vergroten. De initiatiefnemers hopen vijfhonderd bewoners van de wijk bij de activiteiten te betrekken.

Aan het project, dat een looptijd zal hebben van drie jaar, werken ook de Universiteit Twente en het Kennisinstituut Stedelijke Samenwerking (KISS) mee. Zij zullen de resultaten van het project vaststellen en een effectrapportage, compleet met mogelijke verbeterpunten, optstellen. Het project wordt gesubsidieerd vanuit het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing (IPSV). Meer over het project is te vinden op: http://www.vrom.nl/voorbeeldprojectenipsv