1e persbericht van woensdag 20 juli 2005

Eindhoven 20-07-2005 - Berichten uit de regio

Beek en Donk: Man aangehouden na mishandeling

De politie heeft dinsdagavond rond 22.45 uur een man van 35 jaar uit Beek en Donk in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor een 45-jarige buurtbewoner in diens woning hebben mishandeld met een stok met uitstekende spijkers. De man liep daardoor onder meer diverse schaafwonden en een kapotte lip op. Na de mishandeling is de verdachte weer naar zijn eigen woning gegaan. De gewaarschuwde politie heeft hem daar aangehouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling ligt in de relationele sfeer.

Leende: Twee verdachten van woninginbraken aangehouden

De politie heeft woensdagochtend rond 3.00 uur twee 15-jarige jongens uit Westerhoven en Bergeijk aangehouden op de Breedvennen in Leende. Ze worden ervan verdacht dat ze de afgelopen nacht daar in de omgeving enkele woninginbraken of pogingen daartoe hebben gepleegd. Bij de politie was de melding van een buurtbewoner binnengekomen dat iemand in zijn tuin had gestaan die met een zaklamp naar binnen had geschenen. Na een zoektocht in de omgeving door de politie en de melder troffen zij de twee verdachten aan op de Breedvennen. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Er zijn inmiddels vier meldingen van (pogingen tot) woninginbraak in de omgeving van de Breedvennen bij de politie bekend. Er wordt nog onderzocht of de verdachten daar iets mee te maken hebben.

Bakel: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Auerschootseweg heeft de politie dinsdag tussen 16.10 en 18.20 uur 88 overtredingen geconstateerd. Het aantal gecontroleerde voertuigen is onbekend. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

De Rips: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 19.50 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stippelberg. Van de 288 gecontroleerde voertuigen reden er 42 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

Geldrop: Computers weggehaald bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Winde is een aantal computers weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Een ruit in een achterdeur van de zaak is ingegooid.

Veldhoven: Auto gestolen

Vanaf de De Witstraat is woensdagochtend tussen 7.30 en 8.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een groene Toyota Corolla 1.3 (GZ-GT-19).