Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 juli 2005

Brandstichter aangehouden

Na brand direct onderzoek gestart, mogelijke dader aangehouden

Hengelo

Na de brand in de voormalige bierbrouwerij aan de Brouwerijstraat in Hengelo op dinsdagavond 19 juli, werd direct een onderzoek door de politie gestart. Dit onderzoek werd gestart omdat het vermoeden bestond dat de brand was aangestoken. Dinsdagavond omstreeks 23.50 uur werd een 22 jr. Hengeloër aangetroffen in het Prins Bernardplantsoen in Hengelo. Hij werd met toestemming van de officier van justitie aangehouden omdat het vermoeden bestaat dat hij betrokken is geweest bij de brandstichting. De 22 jr. is voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. (05-092249)

Door de brandweer in Hengelo werd dinsdagavond een persbericht verspreid m.b.t. de brand. Dit persbericht wordt hieronder cursief afgedrukt.

Hengelo, 19 juli '05

Voormalige bierbrouwerij uitgebrand Vanavond rond 18.30 werd brandweer Hengelo gealarmeerd voor een brand bij de voormalige bierbrouwerij in Hengelo. Vanwege de diverse meldingen werd door de meldkamer Twente direct opgeschaald naar middelbrand. Hieruit werden vervolgens twee tankautospuiten, een hoogwerker en de Officier van Dienst van brandweer Hengelo gealarmeerd. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand uit het dak van het pand. De brandweer heeft naast de twee tankautospuiten, twee tankwagens en twee motorspuitaanhangers ingezet om de brand te bestrijden. Om 21 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het pand staat op instorten. Omdat de brand gepaard ging met veel rookontwikkeling heeft de brandweer metingen verricht. Hieruit bleek dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn gemeten in de omgeving. Wel zijn roetdeeltjes neergeslagen. De brandweer heeft omwonenden geadviseerd om deze roetdeeltjes nat te maken en in een zak te stoppen en deze vervolgens weg te gooien. Tijdens de brand is het treinverkeer stilgelegd. Omdat de berm naast het spoor vlam vatte door vliegvuur van de brand bij de brouwerij, is brandweer Enschede gealarmeerd om deze bermbrand te blussen. De politie Twente vermoedt dat er sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden na vernielen van autoruit

Hengelo

Dinsdagavond 19 juli werd om ongeveer 19.00 uur gemeld dat aan de Johannes Bosboomstraat in Hengelo een conflict aan de hand was tussen twee partijen. Ter plaatse werden de politiemensen aangesproken door een 46 jr.bewoner die vertelde dat hij en zijn zoons problemen hadden gehad met een hen bekende 24 jr. Hengeloër. Deze 24 jr. zou tijdens de woordenwisseling een van de zoons, 21 jr., met een ijzeren slang hebben geslagen. Deze zoon wilde daar overigens geen aangifte van doen. De 24 jr. was in zijn auto vertrokken. Deze auto en de 24 jr. werden aangetroffen aan de Jeroen Boschstraat. Hier bleek dat de ruit van het linkerportier van de auto van de 24 jr. was vernield. Volgens de 24 jr., en later ook volgens een getuige, was dit gedaan door een 19 jr. zoon aan de Johannes Bosboomstraat. De 24 jr. wilde aangifte doen van deze vernieling, waarop de 19 jr. aan de Johannes Bosboomstraat is aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-092241)

Aanhouding na inbraak

Man aangehouden die samen met een ander probeerde in te breken

Enschede

Woensdagmorgen 20 juli werd om ongeveer 00.10 uur gemeld dat er op dat moment werd ingebroken in een pand aan de Oosterstraat in Enschede. Aan de Oosterstraat klommen de politiemensen door een gat in een hek van een naastliggend terrein en zagen op dat moment een man wegrennen uit het betreffende pand. Direct daarop kwam er nog een persoon naar buiten die een eindje verderop kon worden aangehouden. Deze persoon, een 36 jr. Enschedeër, is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de woensdag is de 36 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De tweede persoon kon niet meer worden achterhaald. Bleek dat een ruit van het pand was vernield. (05-092314)

Aangehouden na onderzoek inbraak

Man aangehouden na onderzoek i.v.m. aangifte woninginbraak

Enschede

Op 14 juli jl. werd er ingebroken in een woning aan de Goolkatenweg in Enschede, waarbij o.a. een dvd-speler was ontvreemd.. Hiervan werd aangifte gedaan en een onderzoek werd gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek werd bekend dat een 28 jr. Enschedeër mogelijk de dader van deze inbraak zou kunnen zijn. Deze 28 jr. werd dinsdag 19 juli om ongeveer 11.30 uur gesignaleerd op de Ripperdastraat in Enschede en aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-089322)

Nog 24 dagen tegoed

Man krijgt bekeuring voor het drinken in het openbaar en blijkt nog straf tegoed te hebben

Enschede

Een 34 jr. Enschedeër werd dinsdagmiddag 19 juli om ongeveer 13.55 uur bekeurd op de Noorderhagen in zijn woonplaats. Deze bekeuring kreeg hij voor het drinken op de openbare weg. Bij navraag bleek bovendien dat de 34 jr. nog 24 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hiervoor is hij aangehouden en opgesloten. (05-092030)

Inbraak in horecapand

Waardevolle geluidsapparatuur weggenomen

Almelo

In de avond/nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juli vond een inbraak plaats in een horecapand aan de Kerkstraat in Almelo. Nadat met geweld de toegang was verkregen werd uit het pand een enorme hoeveelheid goederen weggenomen. Daaronder bevond zich een nieuwe geluidsinstallatie, bestaande uit versterkers, mengtafel, geluidscomputer, geluidssystemen en een microfoonset met een totale waarde van ongeveer 10.000 euro. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (05-092213)

Vals paspoort

Verdachte aangehouden

Almelo

Op dinsdag 19 juli werd omstreeks 11.00 uur de komst van de politie gevraagd bij het Belastingkantoor aan de Stationsstraat in Almelo. Daar wilde een 29-jarige man (woonplaats onbekend) een sofi-nummer aanvragen. De door hem opgegeven gegevens kwamen niet overeen met het door hem getoonde paspoort. Daarop rees het vermoeden dat het om een vals paspoort ging. De politie hield de verdachte aan. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat het paspoort als gestolen stond gemeld. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-092011)

Vrouw aangerand

Politie roept getuigen op

Almelo

Op woensdag 20 juli omstreeks 04.15 uur meldde een 22-jarige Almelose vrouw bij de politie dat zij zojuist was aangerand door een haar onbekende man. Zij was van haar werk in de binnenstad van Almelo naar huis gefietst. Op de Wierdensestraat merkte ze dat zij gevolgd werd door een man op een fiets. Ze reed verder onder het spoor door, daarna binnendoor langs de moskee naar de Willem de Clercqstraat. Hierna via de Berlagelaan naar haar woning aan de Jacob van Campenstraat in Almelo. Ondanks haar poging snel het trappenhuis van de flat binnen te gaan, wist haar achtervolger nog binnen te komen. De man greep de 22-jarige vast en betastte haar. De vrouw schreeuwde en verzette zich hevig, waarna de onbekende man, met medeneming van haar tas, er vandoor ging. Zij kon van haar belager het volgende signalement geven: Donkere/zwarte man, 20-30 jaar oud, ongeveer 1.80m lang, smal postuur, ovaal gezicht. De man droeg een donker vissershoedje en een donker vest. Hij was Engelssprekend en verplaatste zich op een fiets. De man had een onverzorgd uiterlijk. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van de politie in Almelo, telefoonnummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-700. (05-092335)

Jan Camphuis/Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --