Sturkenboom verlaat Slotervaartziekenhuis

20.07.2005 / 11:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Slotervaartziekenhuis

Persbericht

Interim bestuurder Slotervaartziekenhuis kondigt vertrek per 15 september aan

.De klus als interimbestuurder nadert zijn einde nu in september een alliantie met het VU medisch centrum valt te verwachten.. Met die woorden heeft drs. Paul M. Sturkenboom aan de raad van toezicht van het Slotervaartziekenhuis zijn vertrek aangekondigd als voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis per 15 september 2005.

Sturkenboom trad in maart 2001 aan als bestuurder ad interim van het Slotervaartziekenhuis met de opdracht van de raad van toezicht van het ziekenhuis om voor het Slotervaartziekenhuis een toekomst als algemeen ziekenhuis veilig te stellen. Hij constateert dat het ziekenhuis de afgelopen jaren positieve exploitatieresultaten heeft geboekt en dat de verliezen uit het verleden zijn weggewerkt.

Eind mei 2005 maakten het VU medisch centrum en het Slotervaartziekenhuis op een gezamenlijke persconferentie bekend dat beide instellingen een intentieverklaring hebben getekend om een alliantie aan te gaan. Doel is te komen tot een intensieve samenwerking van de beide ziekenhuizen op het gebied van patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De ziekenhuizen blijven twee afzonderlijke juridische entiteiten. VUmc en Slotervaartziekenhuis verwachten daarmee gezamenlijk een beter uitgebalanceerd aanbod aan ziekenhuiszorg in Amsterdam west te kunnen bewerkstelligen.

Nu ook de verzekeraars en de door hen in het leven geroepen commissie Jonkman een alliantie van VUmc en Slotervaartziekenhuis als belangrijkste scenario voor Amsterdam west hebben bestempeld en de besprekingen tussen VUmc en Slotervaartziekenhuis in goede harmonie verlopen en een samenwerkingsovereenkomst in september te verwachten valt, acht Sturkenboom de tijd gekomen om zijn bestuurlijke activiteiten als interimbestuurder voor het Slotervaartziekenhuis te stoppen en zijn opdracht terug te geven aan de raad van toezicht. .Ik vertrouw erop dat de alliantiebesprekingen zullen leiden tot een resultaat dat recht doet aan de belangen van de patiënten van het Slotervaartziekenhuis en van al diegenen die er een opleiding volgen voor een medische, verpleegkundige of paramedische functie..

Voor nadere in formatie kunt u terecht bij de afdeling pr & voorlichting van het Slotervaartziekenhuis, tel 020 512 4447. Buiten kantoortijden: R. Buijze via 020 512 9333