Gemeente Alkmaar


Dynamisch kunstwerk in Vroonermeer

Alkmaar, 18 juli 2005

Op donderdag 14 juli is door de gebruikers van de multifunctionele accommodatie Vroonermeer een kunstwerk onthuld: een tegeltableau, aan de voorgevel van de accommodatie. Het werk is ontworpen door Nico Wester en gerealiseerd door de aannemer Vroegop.

Het kunstwerk bestaat uit ruim 4.000 tegels en is uitgevoerd in zes verschillende grijze en zwarte tinten. Het tableau geeft de portretten weer van enkele mensen. Bijzonder is dat de portretten zeer dynamisch zijn: afhankelijk van de afstand en de wijze van kijken verandert het beeld. Een vergelijkbaar, maar kleiner tableau is gerealiseerd op de aanpalende stadsboogwoning, waarin de kinderopvang van de SKOA is gehuisvest. Naast de onthulling van het kunstwerk werd in de hal een bordje van de CAI-commissie onthuld (Centrale Antenne Inrichting). Deze commissie heeft met name het sport- en welzijnsgedeelte van het gebouw financieel mogelijk gemaakt.

Een jaar in gebruik
De multifunctionele accommodatie is nu een jaar in gebruik en voldoet aan de verwachtingen; kinderen en volwassenen weten de weg te vinden naar de vele activiteiten die inmiddels worden georganiseerd. Het gebouw wordt beheerd door het Servicepunt Accommodatiebeheer. Na de zomervakantie zal het Servicepunt ondermeer ook de nieuwbouw op het Schermereiland en Mare Nostrum gaan beheren.

20 juli 2005