Gemeente Ten Boer

Jongeren in het zonnetje gezet
Datum: 20-07-2005

De tractie van de eigenaren De taart van de fietseigenaren

Afgelopen vrijdag zijn een tiental Ten Boerster jongeren in het zonnetje gezet door de burgemeester en de buurtagent van de Regiopolitie. Door kordaat optreden voorkwamen zij de diefstal van drie fietsen.

Enkele jongelui uit de Groningse wijk Lewenborg hadden het gemunt op 3 fietsen. Op hun vluchtroute door het Ten Boerster bos stuitten zij op een groep voetballende jongelui, die direct in de gaten hadden wat er aan de hand was.

De achtervolging werd ingezet en de politie werd ingeschakeld.

Resultaat van hun optreden was, dat de fietsendieven konden worden overgedragen aan de politie. De eigenaren van de rijwielen stonden versteld van de snelle actie. Nog voordat ze in de gaten hadden dat hun fiets was gestolen hadden ze hem alweer terug.

Zij trakteerden de jongeren als blijk van waardering op een overheerlijke taart. Namens de politie overhandigde de buurtagent een mooie balpen met opdruk.

De burgemeester completeerde de verrassingen door de jongeren een cadeaubon te overhandigen. Daarbij prees zij de jongelui vooral ook voor de manier, waarop zij met deze onverwachte situatie zijn omgegaan. Op geen enkele manier kwam het tot een handgemeen met de verdachten. Ook benadrukte zij de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid. Deze groep jongeren heeft daarin een duidelijk voorbeeld gesteld.

De jongeren bij de burgemeester De jongeren bij de burgemeester